Besök sidan om säkra hjälpinsatser för tips och verktyg om att hjälpa på säkra sätt i ditt
samhälle och donera till LCIF för att stärka Lions hjälpinsatser, från hemmets säkra vrå.

Hem The Lions Blog Att vara medlem i Lions hjälpte mig att läka från tragedin

Att vara medlem i Lions hjälpte mig att läka från tragedin

Lion Alexandra Palma april 21, 2021
Lion Alexandra och barn skrattar och visar fredstecken.

Jag har alltid varit optimistisk och tänkt att inget hemskt kan hända bra människor. Men livet har lärt mig att oavsett hur framgångsrik eller bra du är kan tragedin knacka på din dörr.

Genom att hjälpa andra upptäckte jag ett ljus som allteftersom bidrog till min återhämtning.

Ibland bevisar tragedier vad du består av. De kan testa din tro, hjälpa människor att fatta svåra beslut, uppmuntra dig att reflektera och vara mer ödmjuk, göra dig starkare och slutligen kan de beröra andras liv och hjälpa dem också.

I december 2010 föddes min bebis tre månader för tidigt, på grund av en svår graviditet. Jag fick opereras akut. På operationsbordet fick läkarna återuppliva mig, eftersom de för ett ögonblick trodde att de hade förlorat mig. Min bebis överlevde i två dagar, men efter fyra hjärtattacker dog han. Jag låg på intensivvården i 15 dagar. Detta var slutet för mycket och det förändrade det liv jag hittills hade känt till.

I månaderna som följde gick jag in i en djup depression. Jag pratade knappt. Jag kunde inte kommunicera med någon eller relatera till människor. Jag var nästan katatonisk och ville inte träffa någon. Min tro på att saker och ting skulle ordna sig var som bortblåst tillsammans med glädjen att leva.

Under min depression såg min pappa mig i ögonen och sa, ”Du kan inte fortsätta så här. Jag behöver dig, du är en del av klubben. Jag vill att du hjälper mig, jag vill att du leder kommittén för kvinnor. Om du hjälper andra, tror du inte att du skulle må bättre?”

”Hur ska jag kunna hjälpa någon om det känns som att jag ska dö?”, svarade jag ledsamt.

Men han insisterade och till slut tackade jag ja till hans erbjudande. Jag gick till mötet och blev varmt välkomnad, jag blev ordförande för kommittén för kvinnor i min lionklubb, Guayaquil Perla del Pacífico, i Ecuador.

Genom att hjälpa andra upptäckte jag ett ljus som allteftersom bidrog till min återhämtning. Jag fick en bättre förståelse för betydelsen av ”uthållighet” och hur hjälpinsatser kan påverka människor. Jag fortsatte passionerat att hjälpa andra, involverade mig i aktiviteter och mest av allt fortsatte jag att utvecklas genom att delta i seminarier om hur jag kunde hjälpa ännu bättre. År 2015 blev jag distriktets sekreterare tillsammans med min vän, distriktsguvernör Jenny Gavica, och blev redaktör för multipeldistriktets nyhetsbrev.

Lion Alexandra ler tillsammans med en stor grupp barn under ett serviceprojekt.

I april 2016 drabbades Ecuador av en jordbävning och att få se hur Lions Clubs International Foundation (LCIF) omedelbart skickade hjälp fick mig att känna mig stolt över att vara medlem i Lions. Detta hjälpte mig förstå betydelsen av att ge bidrag till LCIF. Vi hjälpte många människor som hade befunnit sig mitt i epicentret och reste dit vi behövdes. Mitt hjärta fylldes med glädje när vi nådde de värst drabbade områdena.

År 2018 frågade distriktsguvernör Ricardo Alava Andrade mig om jag kunde ställa upp som GLT-koordinator i distrikt G2. Jag trodde att det skulle ta flera år innan jag kunde inta denna post, endast tidigare distriktsguvernörer hade haft denna post i mitt distrikt. Jag blev ännu mer överraskad när jag blev tillfrågad att vara ledarrepresentant för klubbarna i G2.

Lion Alexandra ger tummen upp bredvid ett barn.

När jag deltog i Lions internationella kongress i Las Vegas och såg vår första kvinnliga internationella president, Guðrún Yngvadóttir, uppnå en så hög post började jag drömma om bättre saker för mig själv. Jag tyckte om att höra henne tala om utmärkta förslag och program.

I februari 2020 fick jag mitt första certifikat från Lions utvecklingsinstitut för instruktörer i Panama, vilket var extremt spännande. Det förnyade mig och gav mig många idéer för framtiden. Jag vill fortsätta lära så att jag kan hjälpa klubbar och medlemmar i hela Latinamerika.

Gruppfoto av deltagarna i Lions utvecklingsinstitut för instruktörer

Ledarskapsvägen är inte enkel. Du måste bryta ner paradigm, lyssna på andra, vara diplomatisk och försöka undvika konflikter. Men med svårigheter kommer också underbara saker. Jag har lärt mig så mycket och jag har fått vänner som jag beundrar och respekterar.

Här är några saker som jag har lärt mig under min resa:

  • Le och var positiv för att vara medlem i Lions är en av de bästa posterna du någonsin kommer att ha.
  • ”Lionismen handlar om att hjälpa och att göra det med hela hjärtat. Äkta lionism finns inom dig!” sa en tidigare internationell president.
  • Arbeta med kärlek, gör ditt bästa och arbeta med det du tycker om. Förr eller senare kommer någon att lägga märke till ditt arbete och ge dig en möjlighet och erkänsla.
  • Ibland kommer möjligheter som du inte ens kunnat föreställa dig. Du kommer att lära dig mycket från dina lionkollegor och sanna vänner.
  • Sluta inte drömma, berätta om dina idéer oavsett hur galna de verkar, leta efter olika sätt att locka medlemmar, motivera medlemmar, bilda klubbar, håll föredrag och möten.

Motivera Lions medlemmar att göra en insats, min största passion är hjälpinsatser och stoltheten över vår organisation. Jag vet att jag har mycket mer att lära och ge till Lions som jag älskar så mycket. Jag tror på människor, jag tror på Lions och jag tror på dig! Tack till alla som trodde på mig och denna underbara organisation som fortsätter att växa varje dag.

Vänlighet verkligen har betydelse.

Gruppfoto av maratonlöpare i Ecuador.

Om du vill lära dig mer om att bli en ledare i ditt samhälle besöker du webbsidan om ledarutveckling.


Lion Alexandra Palma är president i Lions Club Guayaquil Perla del Pacifico i distrikt G2 i Ecuador.

Coronapandemin (COVID-19) har påverkat samhällen runt om i världen olika sätt. För att säkerställa att vi hjälper på säkra sätt, oavsett var vi bor, bör Lions följa riktlinjerna från USA:s nationella folkhälsomyndighet, världshälsoorganisationen eller lokala folkhälsomyndigheter. Besök vår sida om att hjälpa på säkra sätt för resurser om hur du kan hjälpa ditt samhälle.