Lionien, työntekijöiden ja yhteisöjen terveys ja turvallisuus on meidän tärkein prioriteettimme.

Lue miten

me vastaamme

COVID-19-tilanteeseen.

Etusivu Lions Clubs Internationalin Tietosuojakäytäntö

Lions Clubs Internationalin Tietosuojakäytäntö


Muokattu 1. joulukuuta  2019

Tämä Tietosuojakäytäntö koskee tietoja, jotka The International Association of Lions Clubs (”LCI”) ja Lions Clubs Internationalin säätiö (”LCIF”) yhdessä (jäljempänä ”meidän”, ”me” tai ”meitä”) käsittelevät LCI:n järjestelmissä, joita ovat LionAccount, MyLion, MyLCI, www.lionsclubs.org ja muut nykyiset ja tulevat verkkosivustot ja palvelut, joihin tämä Tietosuojakäytäntö liittyy (yhteisnimeltä ”Palvelut”).

YKSITYISYYTESI SUOJELEMINEN ON MEILLE TÄRKEÄÄ.  LUE TÄMÄ TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ SAADAKSESI LISÄTIETOJA TIEDOISTA, JOITA ME SAAMME SINULTA TAI LIONSKLUBILTASI, JA MITEN ME KÄYTÄMME NÄITÄ TIETOJA.

KÄYTTÄMÄLLÄ NÄITÄ PALVELUJA HYVÄKSYT HENKILÖTIETOJESI KÄYTÖN JA SIIRTÄMISEN TÄSSÄ TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖSSÄ ON KUVATULLA TAVALLA.  JOS ET HYVÄKSY JOTAIN TÄMÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN KOHTAA, ÄLÄ KÄYTÄ NÄITÄ PALVELUJA.

1. LAAJUUS 

Tässä Tietosuojakäytännössä kuvaillaan tiedot, joita käsittelemme (suoraan tai epäsuorasti) näiden Palvelujen kautta, miksi käsittelemme niitä, mitä teemme saamillamme tiedoilla ja kuinka voit hallita Henkilötietojasi (määritelty alla).  Tämä Tietosuojakäytäntö ei koske mitään sovellusta, verkkosivustoa tai muita palveluja, joissa ei näytetä tätä Tietosuojakäytäntöä tai linkkiä siihen.

Tämä Tietosuojakäytäntö on sisällytetty ja se kuuluu Käyttöehtoihin. Tutustu myös Käyttöehtoihin, jos et ole vielä tutustunut niihin.

2.  KÄSITTELEMÄMME TIEDOT

Henkilötiedot ovat tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa suoraan tai epäsuorasti, kuten nimi, sähköpostiosoite, syntymäaika ja puhelinnumero.

Muut tiedot ovat tietoja, jotka eivät itsessään mahdollista tunnistamistasi, kuten selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, avaamasi verkkosivut ja vierailusi kesto verkkosivuilla.

Emme yleensä käsittele Muita tietoja Henkilötietoina, ellei sovellettava laki sitä edellytä.  Jos yhdistämme eri tyyppisiä Muita tietoja tai yhdistämme Muita tietoja Henkilötietoihin, kohtelemme näitä yhdistettyjä tietoja Henkilötietoina, kun sinut tai muu henkilö voidaan tunnistaa niistä suoraan tai epäsuorasti.

3. MITEN KÄYTÄMME TIETOJA

Voit halutessasi olla antamatta meille Henkilötietojasi.  Jos päätät olla antamatta meille Henkilötietojasi, et ehkä pysty käyttämään kaikkia Palveluja.

Saamme tietoja:

Kun rekisteröidyt Palvelujen käyttäjäksi: Kun rekisteröidyt Palvelujen käyttäjäksi, käsittelemme Henkilötietojasi, joita ovat nimi, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero, syntymäaika ja salattu salasana.  Jos olet LCI:n jäsen, käsittelemme myös jäsennumerosi, joka voidaan tulkita Henkilötiedoksi tiettyjen lakien mukaan.

Kun käytät Palveluita: Saamme tietoa Palveluista, joita käytät ja miten käytät niitä. Saatamme myös pyytää tietoja, joista osa on Henkilötietoja, jotta voimme pitää sinut ajan tasalla ja antaa sinulle tietoja alueesi tulevista tapahtumista tai ilmoittaa sinulle mahdollisuuksista tukea työtämme. Näitä tietoja ei tarvita Palvelujen käyttämiseen.

Tarjoamme Palveluissa alueita, joilla rekisteröityneet käyttäjät voivat hallita tietosuoja-asetuksia tai jakaa tiettyjä viestejä (”Julkaisut”) käyttäjien välillä. Kehotamme sinua olemaan varovainen, koska emme pysty hallitsemaan sitä, mitä muut käyttäjät saattavat tehdä Julkaisujesi sisältämillä tiedoilla.  Pyydämme, että luet Käyttöehdot saadaksesi tietoja Julkaisujasi koskevista lisäehdoista.

Laitteeltasi: Jos hyväksyt evästeet, saamme tietoja tietokoneestasi, tablet-laitteestasi tai matkapuhelimestasi (”Laite”), kuten mallin, käyttöjärjestelmäversion, matkapuhelinverkon tiedot, matkapuhelinnumeron, Internet-palveluntarjoajan ja vastaavia tunnisteita.  Saatamme myös liittää Laitteesi tiedot LCI-tiliisi.  Voimme kerätä ja tallentaa tietoja Laitteestasi (mukaan lukien Henkilötietosi) verkkoselaimen ja verkkosovellusten välimuistiin.

Jos otat sijaintipalvelut käyttöön mobiililaitteella, voimme myös käsitellä paikkatietojasi (”Sijaintitiedot”) langattomalta operaattoriltasi puhelinten tai muiden laitteiden (esimerkiksi älykellon) kautta, jonka olet kytkenyt Palveluihimme, ja/tai suoraan Laitteelta, jolla käytät Palveluitamme. Maantieteellistä sijaintia ei tallenneta pysyvästi. Sitä käytetään vain kohdentamaan aktiviteetteja alueellasi.

Jos käytät Palveluita MyLion-sovelluksen kautta, sijaintitietojen hankintatapa vaihtelee Laitteen käyttöjärjestelmän mukaan. Emme kerää sijaintitietoja, ellet ole ”sallinut” niiden keräämistä Laitteen käyttöjärjestelmän asetuksissa.  Jos et salli sijaintitietojen keräämistä sovelluksessa, emme kerää sijaintitietoja, ellet syötä niitä manuaalisesti.

Tiedonkeruuteknologian kautta: Käytämme evästeitä ja vastaavaa teknologiaa (”tiedonkeruuteknologia”) kerätäksemme automaattisesti tietoja (mukaan lukien Muita tietoja) sinusta, kun käytät Palveluita.  Lue alta lisätietoja siitä, miten käytämme Tiedonkeruuteknologiaa.

Palvelinlokien kautta: Palvelinloki on luettelo palvelimen suorittamista toiminnoista.  Palvelimemme tallentavat automaattisesti palvelinlokeihin haut, laitteistoasetukset, selaintyypin, selaimen kielen, pyyntösi päivämäärän ja ajan, URL-osoitteen, jolta saavut sivustolle, sekä tietyt evästeet, jotka tunnistavat selaimesi tai LCI-tilisi.  Osa näistä tiedoista kerätään  tiedonkeruuteknologian avulla Palveluiden parantamiseksi.

4. TIEDONKERUUTEKNOLOGIA

Tiedonkeruuteknologian avulla kerätään kaikenlaisia tietoja, joita ovat esim. Palveluiden parissa viettämäsi aika, tarkastelemasi sisältö, hakukyselysi, virhe- ja suorituskykyraportit sekä Laitetunnus tai IP-osoite, selaintyyppi, aikavyöhyke- ja kieliasetukset sekä käyttöjärjestelmä.

Palveluiden kautta käytettyyn tiedonkeruuteknologiaan kuuluvat myös evästeet.

Evästeet: Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka lähetetään verkkoselaimellesi tai tietokoneesi kovalevylle tai joihin päästään niiden kautta. Eväste sisältää tyypillisesti sen verkkotunnuksen nimen (Internet-sijainti), josta eväste on peräisin, evästeen ”elinajan” (ts. milloin se vanhenee) ja satunnaisesti luodun yksilöivän numeron tai vastaavan tunnisteen. Eväste saattaa sisältää myös Laitettasi koskevia tietoja, kuten käyttäjän asetukset, selaushistorian ja Palveluiden käytön aikana tehdyt toimenpiteet.

Palveluissa käytetään seuraavia evästeitä:

  • Välttämättömät evästeet, joita Palveluiden toiminta edellyttää. Ilman niitä et pystyisi esimerkiksi rekisteröitymään käyttäjäksi tai kirjautumaan tarjoamiimme Palveluihin.
  • Analyyttiset / suorituskykyyn liittyvät evästeet, joiden avulla voimme tunnistaa ja laskea kävijöiden lukumäärän, selvittää miten kävijät navigoivat Palveluissa ja parantaa Palveluita.
  • Toiminnallisuuteen liittyvät evästeet, joita käytämme tunnistamaan sinut, kun palaat käyttämään Palveluita.

Lisätietoja evästeistä löytyy osoitteesta www.allaboutcookies.org.

Käytämme tietojen keräämiseen myös analyysipalveluita, kuten Google Analyticsia.  Analyysipalvelut eivät yleensä tunnista yksittäisiä käyttäjiä. Monet analyysipalvelut sallivat sinun kieltäytyä tiedonkeruusta. 

Voit lukea lisää Google Analyticsin käytännöistä ja kieltää sen käytön käymällä osoitteessa www.google.com/settings/ads tai lataamalla selaimeesi Google Analyticsin käytön estävän lisäosan osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Miten me käytämme tiedonkeruuteknologiaa: Käytämme joitakin tiedonkeruuteknologioita, kun käyt Palveluissa. Kolmannet osapuolet, joiden kanssa LCI tekee yhteistyötä Palveluiden tarjoamiseksi, kuten PayPal ja Paymentech, käyttävät muita Tiedonkeruuteknologioita.

Tiedonkeruuteknologia auttaa meitä parantamaan kokemustasi Palveluissa laatimalla Palveluiden käyttöä koskevia tilastotietoja ja auttamalla meitä analysoimaan Palveluita koskevia teknisiä ja navigointitietoja.

Saatamme käyttää Tiedonkeruuteknologiaa myös kerätäksemme Palveluiden käyttöön käyttämääsi Laitetta koskevia tietoja, joita ovat esim. käyttöjärjestelmäsi tyyppi, selaintyyppi, verkkotunnus ja muut järjestelmäasetukset sekä järjestelmäsi kieliasetukset ja Laitteesi sijaintimaa ja aikavyöhyke. Emme tallenna näitä tietoja minkään tietyn käyttäjän tunnistamiseksi, vaan jotta ymmärrämme paremmin, kuinka Palveluita käytetään, jotta voimme parantaa käyttökokemusta.

Evästeiden hallinta: Joissakin verkkoselaimissa (ml. joissakin mobiiliselaimissa) ja Laitteiden käyttöjärjestelmissä on asetukset evästeiden hallintaa tai estämistä tai evästeen asettamisesta ilmoittamista varten.  Vaikka sinun ei tarvitse hyväksyä evästeiden tai Laitetunnisteiden käyttöä, niiden estäminen tai kieltäminen saattaa estää pääsysi joihinkin Palveluiden kautta saatavilla oleviin ominaisuuksiin.  Tämä Tietosuojakäytäntö kattaa vain LCI:n toimesta tapahtuvan evästeiden käytön, ei kolmansien osapuolien evästeiden käyttöä.

JäljityksenestoJoissakin verkkoselaimissa (ml. Safarissa, Internet Explorerissa, Firefoxissa ja Chromessa) on jäljityksenesto-ominaisuus (”DNT”) tai vastaava ominaisuus, joka ilmoittaa verkkosivustoille, että käyttäjä ei halua verkkotoimintaansa tai -käyttäytymistänsä seurattavan.  Jos verkkosivusto, joka vastaa tiettyyn DNT-signaaliin, saa DNT-signaalin, selain voi estää verkkosivustoa keräämästä tiettyjä tietoja selaimen käyttäjästä.  Kaikissa selaimissa ei ole DNT-ominaisuutta, eikä DNT-signaaleja koskevaa standardia vielä ole.  Tästä syystä monet verkkosivustojen operaattorit, LCI mukaan lukien, eivät vastaa DNT-signaaleihin.

5. MITEN KÄSITTELEMME HENKILÖTIETOJA

Tässä Tietosuojakäytännössä Henkilötietojen ”käsittely” tarkoittaa mitä tahansa Henkilötietoihin kohdistuvaa toimenpidettä, siitä riippumatta onko se automaattinen vai ei. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi kerääminen, tallentaminen, järjestäminen, säilyttäminen, muokkaaminen, käyttäminen, luovuttaminen, yhdistäminen, poistaminen ja tuhoaminen.

Me käsittelemme Henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten:

  • Palveluun rekisteröitymisesi ja tilisi luominen ja ylläpitäminen;
  • Kommunikoiminen kanssasi;
  • Hyödyllisen sisällön toimittaminen sinulle;
  • Jäsenyyteen liittyvien aktiviteettien ja palveluraportoimiseen liittyvien ominaisuuksien tarjoaminen Palveluiden kautta;
  • Petosten ja muun Palveluiden väärinkäytön ehkäiseminen ja tutkiminen;
  • Oikeuksiemme ja omaisuutemme suojeleminen;
  • Palveluiden operoiminen, hallinnoiminen ja parantaminen; ja
  • Palveluiden teknisen toimivuuden ja turvallisuuden varmistaminen.

Käsittelemme Muita tietoja seuraavia tarkoituksia varten:

  • Palveluiden ja oman kokemuksesi hallinnoiminen ja parantaminen;
  • Trendien analysoiminen ja kattavien koottujen demografisten tietojen kerääminen;
  • Palveluiden käyttäjämäärien tai lähettämiemme sähköpostien avauskertojen tilastollinen valvominen;
  • Palveluiden kehittäminen, parantaminen ja suojeleminen;
  • Yleisötutkimusten tekeminen;
  • Palveluiden tarkastaminen ja analysoiminen; ja
  • Palveluiden teknisen toimivuuden ja turvallisuuden varmistaminen.

6. MITEN JAAMME TIETOJA

Saatamme käsitellä Palveluiden kautta saatuja Henkilötietojasi seuraavasti:

  • LCI:n palveluntarjoajat: Jaamme tietoja LCI:n kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa, jotka suorittavat puolestamme Palveluita, kuten tapahtumiin ilmoittautumista, LION-lehden jakelua ja tilausten toimittamista. Näiden kolmansien osapuolten on käytettävä Henkilötietojasi vain siihen tiettyyn tarkoitukseen, jota varten ne on toimitettu, ja heidän on suostuttava suojaamaan niitä olennaisesti samalla tavalla kuin olemme kuvanneet tässä Tietosuojakäytännössä ja kaikkien sovellettavien lakien mukaisesti.

  • Liiketoiminnan yhteydessä. Voimme jakaa Henkilötietojasi, jos olemme osallisena fuusiossa, yritysmyynnissä, rakenneuudistuksessa, uudelleenjärjestelyssä, lakkautuksessa, konkurssissa tai muussa omistajan tai hallintaoikeuden muutoksessa (kokonaan tai osittain). Edellytämme, että jaettuihin Henkilötietoihin sovelletaan kyseisenä hetkenä voimassa ollutta Tietosuojakäytäntöä, ellet hyväksy ja kunnes hyväksyt uudet tietosuojaa koskevat ehdot.

  • Lakisääteisten oikeuksien suojeleminen. Sovellettava laki saattaa velvoittaa meitä luovuttamaan Henkilötietojasi, jos: (i) (i) se on kohtuudella tarpeen oikeusprosessin (kuten tuomioistuimen määräyksen, haasteen tai etsintäluvan) tai muiden lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi; (ii)  luovuttaminen lieventäisi meidän vastuutamme todellisen tai uhkaavan oikeusjutun kohdalla; (iii) se on tarpeen meidän, käyttäjien, asiakkaiden, liikekumppaneiden tai muiden asianosaisten lakisääteisten oikeuksien suojelemiseksi, tai; (iv) se on tarpeen rikoksen ehkäisemiseksi tai havaitsemiseksi (kutakin tapausta koskevan lain mukaisesti).

Saatamme koota yhteen Palveluiden kautta saatuja tietoja ja poistaa tunnistetiedot siten, ettei henkilöä voida enää tunnistaa tiedoista tai tietoja käyttää henkilön tunnistamiseen (”anonymisoidut tiedot”).  Jaamme anonymisoituja tietoja kolmansien osapuolien kanssa, emmekä rajoita kolmansien osapuolien toimesta tapahtuvaa anonymisoitujen tietojen käyttöä, koska ne eivät enää ole Henkilötietoja.

7. LASTEN TIETOSUOJA

Palveluita ei ole suunnattu tai tarkoitettu alle 13-vuotiaiden lasten (”alaikäiset”) käyttöön.  Sovellettavan lain vaatimusten mukaisesti, jos tietoomme tulee, että olemme saaneet tietoja suoraan alaikäiseltä ilman hänen vanhempansa vahvistettua suostumusta, käytämme kyseisiä tietoja ainoastaan vastataksemme suoraan alaikäiselle (tai hänen vanhemmalleen tai huoltajalleen) ja kertoaksemme, että hän ei voi käyttää Palveluita, minkä jälkeen poistamme kyseiset tiedot.

Alle 16-vuotiaat lapset: Alle 16-vuotiaiden lasten kohdalla lapsen vanhempainvastuunkantajan on annettava hyväksyntänsä Palveluiden käytölle. Tällaisissa tapauksissa pyrimme kohtuullisin keinoin varmistamaan, että suostumuksen on antanut lapsen vanhempainvastuunkantaja.

Kaliforniassa asuvat alaikäiset:  Palveluita ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille, mutta jos olet alle 18-vuotias Kalifornian asukas, etkä pysty poistamaan julkisesti saatavaa sisältöä, jota olet lähettänyt meille, voit pyytää sen poistamista ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen: privacy@lionsclubs.org. Kun pyydät sisällön poistamista, sinun on annettava tarkat tiedot sisällöstä, jonka haluat poistaa, ja annettava meille esimerkiksi niiden sivujen URL-osoitteet, joille tiedot syötettiin, jotta voimme löytää ne.  Meidän ei edellytetä poistavan mitään sisältöä tai tietoja: (1) joita liittovaltion tai osavaltion laki velvoittaa meitä tai kolmatta osapuolta säilyttämään; (2) joita sinä et ole julkaissut; (3) jotka on anonymisoitu siten, ettei sinua voida tunnistaa; (4) joiden osalta et noudata ohjeitamme, jotka koskevat sisällön poistamista tai poistamisen pyytämistä; tai (5) joiden antamisesta olet saanut palkkion tai muun korvauksen.  Sisältösi tai tietojesi poistaminen Palveluista ei varmista niiden täydellistä ja kattavaa poistamista järjestelmistämme tai palveluntarjoajiemme järjestelmistä. Meidän ei edellytetä poistavan julkaisemaasi sisältöä tai tietoa; Kalifornian lakiin perustuvat velvollisuutemme täyttyvät, kun anonymisoimme sisällön tai tiedot tai estämme muita käyttäjiä tai yleisöä näkemästä niitä.

8. HENKILÖTIETOJESI TURVALLISUUS

Suoritamme varotoimia suojellaksemme käsittelemiämme tietoja, mutta mikään järjestelmä tai sähköinen tiedonsiirto ei ole täysin turvallinen.  Henkilötietojesi siirto tapahtuu omalla vastuullasi, ja me odotamme sinun käyttävän asianmukaisia turvatoimia omien Henkilötietojesi suojelemiseksi.

Vastuullasi on huolehtia, että sisäänkirjautumistietosi pysyvät yksityisinä. Katsomme tilisi sisäänkirjautumistietojen avulla tapahtuneen Palveluiden käytön olevan sinun valtuuttamaasi.  Luvaton pääsy salasanasuojattuihin tai muuten suojattuihin osiin on kiellettyä ja saattaa johtaa rikossyytteeseen.  Voimme ilman ennakkoilmoitusta keskeyttää Palveluidesi käytön kokonaan tai osittain, jos epäilemme tietoturvaloukkausta tai havaitsemme sellaisen.  Jos uskot, että meille antamasi tiedot eivät enää ole turvassa, ilmoita meille välittömästi alla annettujen yhteystietojen avulla.

Jos tietoomme tulee rikkomus, joka vaikuttaa Henkilötietojesi turvallisuuteen, ilmoitamme sinulle asiasta sovellettavan lain edellyttämällä tavalla. Sovellettavan lain sallimissa rajoissa me toimitamme tällaisen ilmoituksen tililläsi ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Käyttämällä Palveluita hyväksyt ilmoitusten vastaanottamisen sähköisesti. 

9. HENKILÖTIETOJESI SÄILYTTÄMINEN

Säilytämme Henkilötietoja tunnistettavassa muodossa vain niin kauan kuin on tarpeen niiden tarkoitusten täyttämiseksi, joita varten Henkilötiedot annettiin meille tai, mikäli pidempään, (i) täyttääksemme lakisääteiset velvollisuutemme, (ii) havaitaksemme ja ehkäistäksemme petoksia, (iii) ratkaistaksemme erimielisyyksiä, (iv) toimeenpannaksemme sopimuksia, (v) ryhtyäksemme toimenpiteisiin, joiden katsomme olevan välttämättömiä Palvelumme eheyden tai käyttäjiemme suojelemiseksi ja (vi) käyttääksemme niitä vastaaviin välttämättömiin oikeudellisiin tarkoituksiin.

Jos sinulla on meillä verkkotili, voit sulkea tilisi milloin tahansa ottamalla yhteyttä osoitteeseen mylionsupport@lionsclubs.org.  Kun olet sulkenut tilisi, et voi enää kirjautua Palveluihin tai päästä Henkilötietoihisi.  Voit avata uuden tilin milloin tahansa tai ottaa aiemman tilisi uudelleen käyttöön noudattamalla ohjeita, jotka annamme sinulle, kun suljet tilisi.  Jos suljet tilisi, saatamme yhä säilyttää tiettyjä tiliisi liittyviä tietoja analyysi- ja arkistointitarkoituksia varten sekä jos laki sen sallii. Lisäksi, jos joitakin tietoja on jo annettu kolmansille osapuolille tässä Tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla, kyseisten tietojen säilytykseen sovelletaan näiden kolmansien osapuolien käytäntöjä. 

10. HENKILÖTIETOJASI KOSKEVAT VAIHTOEHTOSI

  • Halutut yksityisyysasetukset. Ellet asu EU:n tai ETA:n alueella, suostut vastaanottamaan meiltä sähköpostiviestejä silloin, kun rekisteröidyt Palveluiden käyttäjäksi. Voit muuttaa tätä suostumusta myöhemmin tilisi asetuksissa.  Voit myös estää markkinointiviestien vastaanottamisen napauttamalla minkä tahansa markkinointiviestin kyseistä kohtaa. (Meillä saattaa kestää 10 päivää näiden pyyntöjen käsittelemisessä.)  Et voi estää liiketoimintaan liittyviä sähköposteja, kuten palveluilmoituksia, hallinnollisia ilmoituksia ja kyselyjä, tai jos olet virkailija klubissa, piirissä, moninkertaispiirissä tai kansainvälisessä roolissa, et ehkä voi estää tehtävään liittyvää viestintää.

    Voimme myös toimittaa ilmoituksia sinulle suoraan. Voit poistaa joitain näistä ilmoituksista Laitteesi käyttöjärjestelmän tai tiliasetusten kautta, tai poistamalla kyseisen Palvelun käytöstä.
    Tietojesi muuttaminen tililläsi tai tietyn sähköpostiviestinnän käytöstä poistaminen muulla tavoin vaikuttaa vain tuleviin toimintoihin tai tulevaan meiltä saatavaan viestintään. 

  • Oikeutesi Henkilötietojesi tarkistamiseen: Jos haluat tarkistaa Henkilötiedot, joita meillä on sinusta, ota meihin yhteyttä kirjallisesti alla annettujen yhteystietojen avulla. Jos olet rekisteröitynyt MyLion- tai MyLCI-käyttäjä, voit tarkistaa tietyt meille antamasi Henkilötiedot kirjautumalla tilillesi. Jos et ole rekisteröitynyt käyttäjä tai haluat, että me suoritamme nämä muutokset puolestasi, me voimme ryhtyä kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme henkilöllisyytesi ennen Henkilötietoihin pääsyä tai muutosten tekemistä Henkilötietoihin. Henkilötietojen tarkistamista koskevat tiedustelut voidaan lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen privacy@lionsclubs.org.

  • Oikeutesi korjata tai poistaa Henkilötietojasi: Helpoin tapa muuttaa tai poistaa tiettyjä Palveluihin antamiasi Henkilötietoja on kirjautua tilillesi ja tehdä tarvittavat muutokset käyttäjäprofiiliisi. Vaihtoehtoisesti klubipresidentti, klubin sihteeri, tai nimitetty klubin tai piirin hallintovirkailija voi päivittää tietosi. Voit myös lähettää tietojen muutospyynnön jäsenpalvelukeskukseen (Member Service Center) osoitteessa memberservicecenter@lionsclubs.org.  Jos sinulla on lisäkysymyksiä Henkilötietojesi korjaamisesta tai poistamisesta, ota meihin yhteyttä osoitteessa privacy@lionsclubs.org

Arvioimme pyyntösi, mutta emme ehkä voi myöntää pääsyä tiettyihin Henkilötietoihin tai muuttaa tai poistaa niitä. Vastaamme pyyntöihisi kaikissa sovellettavissa tietosuojalaeissa määrätyssä ajassa ja pyrimme vastaamaan mahdollisimman täsmällisesti ja täydellisesti. Jos emme voi tarjota pääsyä Henkilötietoihisi tai korjata tai poistaa niitä, ilmoitamme sinulle asiasta 30 päivän kuluessa.

11. SIIRROT ETEENPÄIN JA SUOSTUMUS KANSAINVÄLISEEN KÄSITTELYYN

Me noudatamme Henkilötietojen käsittelykäytäntöjä, jotka on suunniteltu varmistamaan tietojen asianmukainen suojelu. Meidän pääasialliset tietokeskuksemme sijaitsevat Yhdysvalloissa, mutta me voimme siirtää Henkilötietoja tai muita tietoja toimipisteisiimme tai kumppaneillemme (yksittäis-, ala- tai moninkertaispiirit) Yhdysvaltojen ulkopuolella. Saatamme myös palkata palveluntarjoajia suorittamaan toimintoja puolestamme. Jos luovutamme Henkilötietoja kolmannelle osapuolelle Yhdysvaltojen ulkopuolella, pyrimme saamaan riittävät vakuutukset siitä, että antamiamme Henkilötietoja suojellaan tämän Tietosuojakäytännön ja kaikkien sovellettavien tietosuojalakien vaatimusten mukaisesti.

Jos käytät Palveluita Euroopan unionin alueella ja asut siellä tai muulla alueella, jonka lait säätelevät tietojen keruuta ja käyttöä, huomaa, että suostut Henkilötietojesi siirtoon LCI:lle tai LCIF:lle Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. Antamalla Henkilötietosi suostut tämän käytännön mukaisiin siirtoihin ja käsittelyyn.

12. MEIDÄN TOIMESTAMME TAPAHTUVAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYÄ KOSKEVAT VALITUKSET

Jos haluat tehdä valituksen, joka koskee tapaa, jolla me käsittelemme Henkilötietojasi, ota meihin yhteyttä osoitteessa privacy@lionsclubs.org ja anna yksityiskohtainen kuvaus valituksestasi. Vastaamme valituksiin mahdollisimman nopeasti ja kaikissa tapauksissa lain määräämässä ajassa.

13. TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTOKSET

Jos muutamme tätä Tietosuojakäytäntöä, julkaisemme päivitetyn Tietosuojakäytännön ja sen voimaantulopäivän tällä sivulla. Jos teemme olennaisia muutoksia, jotka heikentävät tietosuojaa koskevia oikeuksiasi, ilmoitamme sinulle asiasta etukäteen sähköpostitse ja/tai julkaisemalla ilmoituksen Palveluissa. 

14. SOVELLETTAVA LAKI

Näitä ehtoja säätelevät Illinoisin osavaltion lait lainvalintasääntöihin viittaamatta, ja kaikki erimielisyydet, jotka johtuvat tästä Tietosuojakäytännöstä tai Palveluiden käytöstäsi tai liittyvät niihin, kuuluvat Illinoisin DuPagen piirikunnassa sijaitsevien liittovaltion ja osavaltioiden tuomioistuinten yksinomaisen toimivallan piiriin, lukuun ottamatta toimia, jotka koskevat näiden tuomioistuimien antamien päätösten tai tuomioiden täytäntöönpanoa. Lue lisätietoja Käyttöehdoista . Tämä Tietosuojakäytäntö ei luo oikeuksia, joita kolmannet osapuolet voivat panna täytäntöön, eikä vaadi minkään tietyn käyttäjän Henkilötietojen paljastamista.

YHTEYSTIEDOT

Jos sinulla on kysyttävää, kommentteja tai huolia siitä, kuinka käsittelemme Henkilötietojasi, ota meihin yhteyttä seuraavasti:


Puhelin:   (+1) 630-571-5466, alanumero 3847

Sähköposti:   privacy@lionsclubs.org 

Postiosoite:

Lions Clubs International
Attention: Legal
300 W. 22nd Street
Oak Brook, IL 60523-8842, USA

15. Kalifornian Shine the Light ‑laki:

Kalifornian siviililain kohta 1798.83 sallii Kaliforniassa asuvien käyttäjien saada meiltä kerran vuodessa ilmaiseksi luettelon kolmansista osapuolista, joille olemme edellisenä kalenterivuotena luovuttaneet henkilötietoja (mikäli olemme) suoramarkkinointia varten.  Jos olet Kalifornian asukas ja haluat esittää tällaisen pyynnön, lähetä sähköpostia osoitteeseen privacy@lionsclubs.org ja merkitse aiheeksi ”California Privacy Rights” tai kirjoita meille osoitteeseen: Lions Clubs International, Inc., Attn: Legal, 300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842, USA.

16. EU-ALUEEN TIETOSUOJAILMOITUS

Seuraava koskee Euroopan unionin (EU) ja Euroopan talousalueen (ETA) asukkaita, joiden tietoja olemme tietoisesti keränneet:

Johdanto

Tämä EU:n aluetta koskeva tietosuojailmoitus (”EU-alueen tietosuojailmoitus”) tulisi lukea yhdessä meidän Tietosuojakäytäntömme ja Käyttöehtojemme kanssa, ja se sisältää EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisia lisätietoja siitä, kuinka käsittelemme keräämiämme henkilötietoja ja kenen kanssa saatamme niitä jakaa.

Jos olet EU- tai ETA-alueen asukas ja me keräämme tietoisesti henkilökohtaisia tietojasi (ts. ”henkilötietoja”), teemme sen tietosuojaa ja yksityisyyttä koskevien sovellettavien lakien mukaisesti. Näihin lakeihin kuuluvat mm. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) (”GDPR”) ja EU:n jäsenvaltioiden kansalliset lait, joilla säädellään henkilötietojesi keruuta, käsittelyä ja yksityisyyttä (yhteisnimeltä ”EU:n tietosuojalainsäädäntö”).

Tämä tietosuojailmoitus sisältää tietoja myös EU:n tietosuojalainsäädäntöön perustuvista lakisääteisistä oikeuksistasi sekä siitä, kuinka voit niitä käyttää.

Milloin henkilötietoja kerätään

Kun rekisteröidyt Palveluita varten, liityt lionsklubiin tai teet lahjoituksen, saamme Henkilötietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, matkapuhelinnumerosi ja syntymäaikasi.  Jos olet LCI:n jäsen, saamme myös jäsennumerosi, joka voidaan tulkita Henkilötiedoksi tiettyjen lakien mukaan.

Koska järjestömme on maailmanlaajuinen ja sen rakenne koostuu klubeista, piireistä ja moninkertaispiireistä, me saatamme pitää hallussamme ja käsitellä henkilötietoja, joita on kerätty klubeista, piireistä ja yhteistyöorganisaatioista ympäri maailmaa, myös EU-/ETA-alueelta.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos olet jäsenenä tai yhteyshenkilönä tällaisessa EU-/ETA-alueen verkostossa, henkilötietojasi saatetaan siirtää EU-/ETA-alueelta päämajaamme Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltojen tietosuojalakien ei tällä hetkellä katsota vastaavan EU:n tietosuojalainsäädännössä määritettyjä henkilötietojen suojelua koskevia oikeudellisia vaatimuksia. Jotta voisimme kuitenkin suojata EU-/ETA-alueelta vastaanotettuja henkilötietoja, sallimme henkilötietojen siirrot Yhdysvaltoihin tai muihin kolmansiin maihin vain, jos ne perustuvat hyväksyttyyn sopimukseen tai muuhun asianmukaiseen mekanismiin, joka on EU:n tietosuojalain mukaisesti laillisesti sallittu.

Näin varmistamme, että meidän vastaanottamiamme ja käsittelemiämme henkilötietoja (siltä osin kuin ne koskevat EU-/ETA-alueen asukkaita) suojataan asianmukaisesti noudattaen oikeudellisia tietosuojastandardeja, jotka ovat samankaltaisia EU:n tietosuojalainsäädäntöön perustuvien kanssa.

Oikeudelliset perusteet, joiden mukaan vastaanotamme ja käsittelemme henkilötietoja

Käsittelemme henkilötietojasi edellä mainittuihin tarkoituksiin yhden tai useamman EU:n tietosuojalainsäädäntöön perustuvan seuraavan oikeudellisen perusteen nojalla:

(a) kun olet vapaasta tahdostasi antanut meille oman nimenomaisen, tietoon perustuvan ja yksiselitteisen suostumuksesi käsitellä henkilötietojasi tiettyjä tarkoituksia varten;

(b) kun olet vapaasta tahdostasi liittynyt perustettuun lionsklubiin, jolloin sinusta on tullut LCI:n jäsen, ja klubisi on raportoitava tiettyjä henkilötietoja LCI:lle jäsenyyteen liittyvää hallinnointia ja tukea varten;

(c) kun suostumme tarjoamaan Palveluita sinulle lionsklubin jäsenenä, lahjoittajana tai muuta lainmukaista tarkoitusta varten voidaksemme valmistella ja toteuttaa sinun ja meidän väliset sopimukselliset velvollisuutemme ja käyttää oikeuksiamme;

(d) kun meidän on käsiteltävä ja käytettävä henkilötietojasi liittyen oikeutettuihin etuihimme maailmanlaajuisena järjestönä ja voidaksemme tehokkaasti hallita ja hoitaa organisaatiotamme yhtenäisesti kaikilla alueilla. Pyrimme aina toteuttamaan näitä oikeutettuja etujamme tavalla, joka ei aiheettomasti loukkaa lakisääteisiä oikeuksiasi ja vapauksiasi ja erityisesti oikeuttasi yksityisyyteen: ja/tai;

(e) kun meidän on täytettävä lakisääteinen velvollisuus tai jotta voisimme laatia, toimeenpanna tai puolustaa oikeusvaateita.

Huomaa myös, että saatamme vastaanottaa tahattomasti joitakin henkilötietoja, jotka voivat sisältää sinua koskevia ”arkaluontoisia” tai ”erityisiin henkilötietoryhmiin” kuuluvia henkilötietoja, kuten tietoja etnisestä alkuperästäsi, poliittisista mielipiteistäsi ja filosofisesta tai uskonnollisesta vakaumuksestasi. Me tai perustetut lionsklubit eivät kerää tällaisia tietoja rutiininomaisesti, mutta jos käsittelemme tällaisia arkaluontoisia tai erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvia tietoja, teemme sen ainoastaan, kun:

(a) olet antanut meille kyseiset tiedot sekä nimenomaisen suostumuksesi niiden käsittelyyn; tai

(b) meillä on EU:n tietosuojalain mukainen lakisääteinen velvollisuus käsitellä tällaisia tietoja

(c) käsittely on tarpeen sinun (tai jonkun muun) elintärkeiden etujen suojelemiseksi esimerkiksi terveyttä koskevassa hätätilanteessa; tai

(d) olet selkeästi päättänyt julkaista tällaisia tietoja; tai

(e) käsittely on tarpeen oman oikeusvaateemme tai meihin kohdistuvan oikeusvaateen yhteydessä.

Suoramarkkinointi

EU:n/ETA:n alueella asuvien on hyväksyttävä suoramarkkinointiviestinnän vastaanottaminen. Jos me lähetämme mahdollisesti kiinnostavia Palveluita ja/tai tapahtumia koskevia suoramarkkinointiviestejä henkilöille EU-/ETA-alueella, tämä tehdään EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti, ja erityisesti jos otamme henkilöihin yhteyttä suoramarkkinointitarkoituksissa tekstiviestien, sähköpostin, faksin, sosiaalisen median ja/tai minkä tahansa muun sähköisen viestintäkanavan kautta, tämä tehdään ainoastaan henkilön nimenomaisella suostumuksella tai liittyen samankaltaisiin Palveluihin, joita henkilö on hankkinut (tai joiden hankkimisesta hän on tehnyt suoria tiedusteluita) meiltä jo aiemmin.

Henkilöt voivat myös milloin tahansa vastustaa suoramarkkinoinnin vastaanottamista meiltä tai perua siihen antamansa suostumuksen ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@lionsclubs.org tai valitsemalla minkä tahansa vastaanotetun markkinointisähköpostin alaosasta ”En halua näitä viestejä”. 

Henkilötietojesi luovuttaminen kolmansille osapuolille

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi tietyille kolmannen osapuolen organisaatioille (ns. ”tietojen käsittelijöille”), jotka käsittelevät tietoja ainoastaan meidän ohjeidemme mukaisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi yritykset ja/tai organisaatiot, jotka tukevat liiketoimintaamme ja toimintojamme (esimerkiksi verkko- tai tietokantaisännöintipalveluiden tarjoajat, IT-tuki, maksupalveluntarjoajat, tapahtumanjärjestäjät, petosten valvontaan käyttämämme yritykset tai sähköpostinhallintapalveluiden tarjoajat) sekä käyttämämme asiantuntijat, kuten lakimiehet, vakuuttajat, tilintarkastajat ja kirjanpitäjät. Käytämme ainoastaan sellaisia tietojen käsittelijöitä, jotka takaavat meille käyttävänsä asianmukaisia suojatoimia suojatakseen henkilötietoja, joita he puolestamme käsittelevät.

Muissa kuin edellä kuvatuissa tilanteissa pidämme henkilötietojasi yksityisinä, emmekä rutiininomaisesti luovuta niitä tietämättäsi kolmansille osapuolille. Poikkeuksina tähän ovat oikeustoimet tai tilanteet, joissa meillä on lakisääteinen velvollisuus henkilötietojesi luovuttamiseen emmekä saa ilmoittaa siitä sinulle (esim. rikostutkinnan yhteydessä). Pyrimme aina varmistamaan, että kolmannet osapuolet, joiden kanssa asioimme, käyttävät henkilötietojasi ainoastaan laillisiin tarkoituksiin ja noudattavat EU:n tietosuojalainsäädännön periaatteita.

Henkilötietoja koskevat oikeutesi

EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti sinulla on lakisääteinen oikeus ”rekisteröidyn tiedonsaantipyyntöön”, jonka perusteella voit pyytää tietoja hallussamme olevista sinua koskevista henkilötiedoista, henkilötietojen käyttötarkoituksista ja siitä, kenelle niitä saatetaan luovuttaa, sekä joitakin muita tietoja.

Meillä on tavallisesti yksi kuukausi aikaa vastata rekisteröidyn tiedonsaantipyyntöön. Pidätämme kuitenkin oikeuden vahvistaa henkilöllisyytesi ja saatamme monimutkaisten pyyntöjen kohdalla tarvita kaksi kuukautta lisää vastataksemme. Voimme myös veloittaa hallinnollisesta ajasta, joka kuluu ilmeisen kohtuuttomien tai liiallisten pyyntöjen käsittelemiseen. Saatamme myös tarvita lisätietoja, jotta löydämme haluamasi tiedot, ja tiettyjä EU:n tietosuojalainsäädäntöön perustuvia lakisääteisiä poikkeuksia saatetaan soveltaa, kun vastaamme esittämääsi rekisteröidyn tiedonsaantipyyntöön.

EU:n tietosuojalainsäädäntö antaa EU-/ETA-alueen asukkaille myös seuraavat oikeudet, joita voidaan käyttää kirjallisesta pyynnöstä:

(a) että korjaamme hallussamme olevat, sinua koskevat virheelliset tai puutteelliset henkilötiedot:

(b) että poistamme henkilötietosi ilman aiheetonta viivästystä, jos meillä ei enää ole tarvetta niiden säilyttämiseen tai käsittelemiseen:

(c) vastustaa toimestamme tapahtuvaa henkilötietojesi automaattista käsittelyä (jos tilanteeseen sopii).

(d) vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointitarkoituksiin:

(e) vastustaa ja/tai rajoittaa henkilötietojesi käyttöä muihin kuin edellä mainittuihin tarkoituksiin, ellei meillä ole siihen pakottavaa laillista syytä: tai

(f) että siirrämme henkilötietoja toiselle osapuolelle, kun henkilötiedot on kerätty  sinun suostumuksellasi tai niitä käytetään sopimuksen toimeenpanemiseen kanssasi ja niitä käsitellään automaattisesti.

Jotta voisimme noudattaa pyyntöäsi täydellisesti, huomaa, että nämä pyynnöt voidaan myös välittää kolmannen osapuolen henkilötietojen käsittelijöille, jotka käsittelevät henkilötietojasi meidän puolestamme.

Jos haluat käyttää edellä ilmoitettuja oikeuksia, ota meihin yhteyttä alla annettuun osoitteeseen.

Jos esität pyynnön, etkä ole tyytyväinen vastaukseemme tai jos uskot meidän käsittelevän henkilötietojasi laittomasti, sinulla on oikeus tehdä valitus Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojaviranomaiselle (Office of the Information Commissioner).

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi

Säilytämme Henkilötietoja tunnistettavassa muodossa vain niin kauan kuin on tarpeen niiden tarkoitusten täyttämiseksi, joita varten Henkilötiedot annettiin meille tai, mikäli pidempään, (i) täyttääksemme lakisääteiset velvollisuutemme, (ii) havaitaksemme ja ehkäistäksemme petoksia, (iii) ratkaistaksemme erimielisyyksiä, (iv) toimeenpannaksemme sopimuksia, (v) ryhtyäksemme toimenpiteisiin, joiden katsomme olevan välttämättömiä Palvelumme eheyden tai käyttäjiemme suojelemiseksi ja (vi) käyttääksemme niitä muihin välttämättömiin oikeudellisiin tarkoituksiin. Näissä kriteereissä huomioidaan niiden henkilöiden kohtuulliset odotukset, joiden henkilötietoja keräämme tällaisissa olosuhteissa, ottaen huomioon erilaiset lakisääteiset vaatimukset ja asiaankuuluvien EU:n sääntelyviranomaisten ohjeet. Edellä mainitun säilytyskäytännön mukaisesti henkilötiedot, joita emme enää tarvitse, hävitetään ja/tai anonymisoidaan siten, ettei sinua voida enää tunnistaa niistä. Lisätietoja siitä, miten tietojasi saatetaan käyttää, löytyy Tietosuojasivulta.

Yhteystiedot

Jos sinulla on meidän tietosuojamenettelyitämme koskevia kysymyksiä tai uskot, että emme ole noudattaneet tätä käytäntöä, ota meihin yhteyttä osoitteessa privacy@lionsclubs.org. Jos olet lisäksi etsimässä tietoa siitä, miten henkilötietojasi käsitellään, voit ottaa yhteyttä LCI:n Euroopan edustajaan:

myDPO Solutions
9 boulevard Anatole France
92100 Boulogne Billancourt
FRANCE
+33 (0)1 55 06 16 86
eurepresentative@lionsclubs.org

Jos sinulla on kysyttävää LCI:n tietosuojavastaavalta (DPO), ota häneen yhteyttä:

DPO Consulting
1-3 Rue De Caumartin
75009 Paris
FRANCE
+33 1 55 06 16 86
dpo@lionsclubs.org.