Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Presidentens meddelande

Presidentens meddelande

Naresh Aggarwal

Internationell president 2017-2018

Innovation: Vi är djungelns konung

För ett århundrade var Amerika inte bundet av sitt förflutna utan uppmuntrades av dess frihet. Amerika var en plats fylld av innovation. Det fanns jazz. Musikaler på Broadway. Och Lions Clubs, en social rörelse, och den första betydande gruppen som kom att ägna sig helt åt lokala hjälpinsatser.

Under det att Lions växte och fick allt större inflytande stod dörren öppen för nya idéer och arbetssätt. Lions var inte alltid de första att komma med en ny spännande idé, men vi tog oss tidigt an nya idéer och hjälpte till att skapa intresse: ledarhundar för blinda, ögonbanker och den vita käppen. Lions tvekade aldrig inför att vara kreativa och annorlunda när det gällde att nå våra mål och hjälpa på ett bredare och effektivare sätt.

Andan av innovation fortsätter att känneteckna klubbar, distrikt och Lions Clubs International. Oavsett om det handlar om ett boende för hemlösa som tillhandahåller yrkesutbildning, att sprida information om återvinning genom en modevisning med kläder tillverkade av skräp eller att samla in pengar genom att tillverka trädgårdsdekorationer av träd som har dött på grund av skalbaggar, så vägrar Lions att använda sig av gamla utslitna arbetssätt. Lions vill istället stärka samhällen genom roliga, smarta och inspirerande evenemang och aktiviteter som hjälper människor i nöd.

Och eftersom vi befinner oss i den digitala tidsåldern sträcker sig vår innovation till sociala medier och mobiltelefoner. MyLion är en mobilapp i världsklass som på ett dramatiskt sätt förändrar sättet på vilket vi hjälper och kommunicerar. Vi lever i en ny modig värld och Lions utforskar modigt nya digitala vägar. Världen snurrar allt snabbare och närmar sig mer och mer ett globalt samhälle. MyLion placerar oss mitt på stadens torg, där vi kan vara ett centralt inslag av hjälpinsatser, tack vare vår kommunikationsförmåga.

Allt detta leder mig till att fråga: Hur går det för er klubb? Fortsätt om allt fungerar bra. Om ni vet att ni kan bli bättre, var modig och innovativa. Att vara modiga är trots allt en del av vårt Lions DNA. Kanske låter det som en klyscha, men vi är djungelns konung som utmärker oss genom vårt mod att fortsätta framåt. Jag vill önska er varmt lycka till med era hjälpinsatser i år och kom ihåg att som Lions kommer ni att nå era mål, det har bevisats av ett århundrade av framgångar.

Naresh Aggarwal

Lions Clubs Internationals president

Hoppa till toppen