Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Presidentens meddelande

Presidentens meddelande

Naresh Aggarwal

2017 – 2018 års internationella president

Uppgradera vår service till dig — som medlem

Namaste! Det underbara i mig hälsar det underbara i dig! Välkommen till vårt nya århundrade. Mitt mål under de kommande tolv månaderna är mycket enkelt - att nå nya nivåer av hjälpinsatser till Lions från Lions. Innan jag ber dig att nå en ny nivå av hjälpinsatser kommer Lions som organisation att nå en ny av service till dig.

Så hur kan jag hjälpa 1,4 miljoner medlemmar? Jag kan inte ge er alla en hög post. Jag kan inte ge er pengar. Jag kan inte träffa er alla. Emellertid planerar jag att beröra er alla med kraften i våra hjälpinsatser.

Så låt oss undersöka varje steg för en karriär i Lions och hur jag kan hjälpa. Det första steget är att bli medlem. När jag blev medlem för 43 år sedan kände jag plötsligt att jag hade lämnat min hemstad och blivit en man i världen. Detta år vill jag att varje medlem laddar ner vår nya mobilapp. Detta kommer att skapa kontakt med alla våra medlemmar på en global plattform.

Nästa steg är att utföra hjälpinsatser. Som medlem i Lions Club Batala Smile i Punjab, Indien, blev jag glad över hur samhället respekterade mig. Denna respekt skapades tack vare det antal människor jag hade hjälpt och hur många människor som var medvetna om detta. Nu har vi ett nytt globalt serviceteam. Distriktets GST-ledare kommer att identifiera projekt som hjälper största möjliga antal människor i förhållande till satsade medel och arbetstimmar. De kommer även att utbilda medlemmarna att konvertera vanliga projekt till bestående projekt med hjälp av Lions varumärke och PR.

Det tredje steget är att sikta mot ledarskap. Under det att jag klättrade uppför Lions stege önskade jag ibland att våra ledare fokuserade mer på insatser än långa tal. Ett nytt system med utmärkelser kommer att skapa incitament för våra ledares insatser. Vi planerar att visa erkänsla för att behålla medlemmar, det vill säga behålla fokus på er - våra befintliga medlemmar. Nya utmärkelser kommer även att utdelas för att ha involverat mer än hälften av klubbens medlemmar i hjälpinsatser och för att ha skapat flest bestående projekt.

Som global ledare i Lions vill jag att varje medlem känner kontakt med Lions som organisation. Vårt nya program vid namn Välkommen hem, är en internationell klubb på nätet för dem som inte kan delta i klubbmöten. Möten och betalning av medlemsavgift sker på nätet.

Det sista steget är nu. Jag vill ge varje medlem samma mål under de kommande tolv månaderna. Min dröm är att varje medlem kommer att hjälpa tio människor varje månad. Om det sker, kommer vi att hjälpa 170 miljoner människor under detta år, vilket är en stor ökning från nuvarande nivå på 100 miljoner samt ett stort steg mot vårt mål att hjälpa 200 miljoner människor varje år senast år 2020. Detta är mitt fokus för all mina möten runtom i världen.

Vi ses när jag reser runt i världen. Med vänlig lionhälsning.

Naresh Aggarwal

Lions Clubs Internationals president

Hoppa till toppen