Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Presidentens meddelande

Presidentens meddelande

Naresh Aggarwal

Internationell president 2017-2018

Att minska hungersnöd är en av våra viktigaste prioriteringar

För människor i USA är Thanksgiving ett firande av tacksamhet för det man har. Samtidigt är det i många länder en del av kulturen att tacka för det man har. I Indien börjar hinduerna sin dag vid sitt altare för att vörda det gudomliga med blommor och prasadam (en offergåva av mat). Vid varje hindufestival tackar man för det man har och tackar Gud.

Att ge tillbaka av tacksamhet är en del av kulturen i Lions. Vi hjälper för att vi är tacksamma. Vi förstår att vi har det bra och har en djup önskan om att ge andra vad de saknar.

Tyvärr är det många människor i världen som saknar mat. Nära 800 miljoner går till sängs hungriga varje kväll och en person svälter till döds var 15:e sekund. Hungersnöd är ett problem både i industriländer och utvecklingsländer. Det är chockerande att 16 miljoner hushåll i USA är undernärda och i mitt hemland Indien är det 180 miljoner människor som lider brist på mat. I Afrika är situationen ännu värre. Miljoner människor lider av kronisk hungersnöd på grund av torka, konflikter och höga matpriser.

Tack vare ”den gröna revolutionen” har skördar ökat, vilken kan göra att hungersnöd utrotas. Det handlar om att transportera den mat vi har till människor i nöd. Tack vare Lions har vi eliminerat mellanhänderna. Vi är en armé av frivilliga, soldater på marken som är villiga att besegra hungersnöden.

Tack vare förståelse för hur viktig tillgång på mat är och hur väl positionerade Lions är att minska hungersnöden har Lions Clubs International prioriterat hungersnöd som en av Lions fem viktigaste insatser. Så alla medlemmar bör stödja sitt lokala soppkök och sin lokala matbank. Hjälp till att tillhandahålla mat till barn i skolor. Donera till LCIF, så att stiftelsen kan fortsätta att stödja Lions effektiva projekt som minskar hungersnöd.

Gör vad du kan. Som Moder Teresa sa: ”Inte alla kan göra storartade saker. Men vi kan alla göra små saker med kärlek.” Så din klubb och ditt distrikt kan hjälpa dem som är hungriga. Lions kommer inte att misslyckas med att hjälpa dem som har desperata behov. Under Thanksgiving, och naturligtvis varje månad, tackar jag alla de 1,4 miljoner lionmedlemmarna och cirka 175 000 leomedlemmarna - män, kvinnor och ungdomar som är tacksamma för vad de har och samtidigt är de engagerade i att hjälpa till att rädda liv och berika livet för dem som lider av hungersnöd.

Naresh Aggarwal

Lions Clubs Internationals president

Hoppa till toppen