Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Melvin Jones biografi

Melvin Jones biografi

Melvin Jones fotoMelvin Jones föddes den 13 januari 1879 i Fort Thomas, Arizona, USA, son till en kapten i amerikanska armén som ledde en trupp spejare. Familjen flyttade österut när hans far blev förflyttad. Som vuxen flyttade Melvin Jones till Chicago, Illinois, USA, där han arbetade för ett försäkringsbolag och år 1913 startade han ett eget bolag.

Han blev snart medlem av Business Circle, en lunchgrupp för affärsmän, där han snabbt blev vald till sekreterare. Den här gruppen var vid den tiden en av många som helt ägnade sig åt att främja sina medlemmars ekonomiska intressen. På grund av deras begränsade intressesfär blev klubben dock inte så långvarig. Melvin Jones, som då var en 38-årig företagsledare i Chicago, hade andra planer.

Han frågade sig: "Tänk om dessa män som är framgångsrika tack vare deras drivkraft, intelligens och ambitioner, skulle använda sina talanger till att arbeta för att förbättra de samhällen de lever i?" På hans inbjudan träffades delegater från herrklubbarna i Chicago för att lägga grunden till en sådan organisation och den 7 juni 1917 föddes Lions Clubs International.

Melvin Jones lämnade så småningom sitt försäkringsbolag för att på heltid ägna sig åt Lions vid det internationella huvudkontoret i Chicago. Det var under hans dynamiska ledarskap som Lions Clubs fick den prestige som behövs för att locka till sig samhällsfokuserade medlemmar.

Organisationens grundare blev även erkänd som en ledare utanför vår organisation. En av hans största hedersbetygelser kom 1945 när han representerade Lions Clubs International som konsult i San Francisco, Kalifornien, USA, vid grundandet av FN.

Melvin Jones, mannen vars personliga motto "Du kommer aldrig särskilt långt förrän du börjar göra något för andra" blev en ledstjärna för socialt ansvarskännande personer, dog den 1 juni 1961 vid 82 års ålder.

Hoppa till toppen