Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Vanliga frågor om vår webbplats

Vanliga frågor om vår webbplats

Här är svaren på Vanliga frågor om Lions Clubs Internationals webbplats.


Var hittar jag språksidorna?

Klicka på globikonen Globikon i det övre högra hörnet för att visa en rullista med versioner av sidan på alla officiella språk.

Var kan jag hitta min favoritsida?

Du kan använda vår förbättrade Sökfunktion (nästan längst uppe till höger på alla sidor) för att hitta information.

Hur kan jag läsa PDF-filer med programmet Window-Eyes Pro screen reader?

Troligtvis försöker Window-Eyes Pro öppna PDF-filer i din webbläsare istället för Adobe Acrobat Reader. Enligt programutvecklaren tillåter inte programmet Windows-Eyes Pro detta. Det är en begränsning i programmet Adobe Acrobat Reader. För att läsa PDF-filer, gör följande:

1) Öppna Adobe Acrobat Reader
2) Tryck Ctrl + K (två tangenter på samma gång) för att öppna menyn preferences
3) I vänstra marginalen, välj internet
4) i fönstret Web Browser Options, kryssa ur rutan som heter "Display PDF in browser"
5) Spara ändringarna och avsluta Adobe Reader
6) Gå till Lions webbplats så borde du kunna läsa PDF-filer.

Hur skriver jag ut en hel sida från webbplatsen?

Den här frågan handlar om din läsare (Internet Explorer/Mozilla) och skärmupplösning. Du kan ändra sidriktning i webbläsaren genom att gå till Arkivmenyn och välja "Sidinställning" under Verktyg. Ändra riktning från Stående till Liggande. Du kan också klicka på ikonen "Utskriftsvänlig" högt uppe på alla sidor för att få en ren version av sidan för utskrift.

Hur kan jag ladda ner PDF-filer?

För att ladda ner och läsa en publikation måste du ha Adobe Acrobat Reader version 7.0 eller senare. Den är gratis. Besök sidan för nedladdningsinstruktioner där det finns en länk (på flera språk). Instruktioner för att ladda ner andra filformat (EPS, JPEG, TIF osv.) visas också här. Om det fortfarande är problem, försök ladda ner en PDF-fil från en annan webbplats. Om du har problem utanför vår hemsida måste du kontakta din internetleverantör eller din datortillverkares kundtjänst.

Hur kan jag visa bildspel?

Bildspel använder Flash-teknik, och fungerar med Flash-versionerna 8.0, 9.0 och 10.0. Om du har en tidigare version av Flash kan du ladda ner den senaste Flash-versionen gratis.

Kan jag göra typsnittet större när jag skriver ut en PDF-fil?

Det går inte att ändra PDF-filens format. Men vissa PDF-filer bör skrivas ut på papper som är större än standard A4-papper. För att skriva ut på större papper, öppna PDF-filen, välj Arkiv och Skriv ut. Klicka på knappen Egenskaper och välj ett större papper, till exempel A3. Man kan också mata in ett större papper manuellt.

Varför händer det ingenting när jag klickar på en länk?

Det finns många olika slags länkar på vår webbplats. En del länkar till andra sidor eller PDF-filer inom vår webbplats, och en del länkar till andra webbplatser. Först måste du identifiera vilken sorts länk som inte fungerar på din dator. Om du har problem med att länka till:

  • En PDF-fil, behöver du troligtvis ladda ner Adobe Acrobat (se ovan).
  • En extern webbplats, kanske den ligger nere, eller URL:en kan ha ändrats.

Vad är en podcast?

En podcast är en ljud- eller videofil som distribueras elektroniskt via Internet för att spelas upp på datorer (PC eller Mac) och på multimediaspelare, t.ex. en iPod eller andra MP3-spelare. De flesta podcasts, även LQ podcasts, är gratis.

Hur får jag åtkomst till LQ:s podcasts?

Du kan nu ladda ner LQ podcasts från videosektionen genom att klicka på knappen iTunes intill den LQ-episod du vill lägga till. Då kommer du till iTunes webbplats där du kan ladda ner episoden direkt till din dator, eller till en bärbar spelare. Ladda ner iTunes-programmet gratis från Apples webbplats. Klicka på knappen Abonnera på iTunes för att automatiskt få alla framtida Lionsvideor vartefter de läggs upp. Genom att abonnera laddas framtida utgåvor av dessa podcasts ner automatiskt till din dator och du kan titta på dem.

Vad är RSS?

RSS är ett webbfeedformat som används för att distribuera information. Om du använder ett RSS-läsarprogram, t.ex. Firefox eller SharpReader, kan du klicka på en RSS-knapp för att få information, såsom framtida utgåvor av LQ, automatiskt nedladdade till din dator när de blir tillgängliga.

Hur kan jag skicka/vidarebefordra en sida till en vän?

Kopiera URL-adressen för sidan och klistra in den i ett e-postmeddelande. Eller använd "Dela"-möjligheten längst upp på varje sida.

Hur kommer jag till webböversikten?

Använd länken "Webböversikt" längst nere till vänster på alla webbsidor.

Hoppa till toppen