Visit LCIF's new websiteLions Clubs International
Lions Worldwide Week of Service
Lions Clubs Online Radio
HemHem  >  Vårt arbete  >  Ungdomsprogram  >  Ungdomsläger och ungdomsutbyte  >  Hur man blir värdfamilj  >  Hur man blir värdfamilj

Hur man blir värdfamilj

När man är värd för en ungdom från ett annat land händer en massa saker.

Vad man kan förvänta sig

Utbytesdeltagarna är vanligen mellan 15 och 22 år och kommer från något av de mer än 200 länder och geografiska områden där det finns lionklubbar. Gästen har viss eller bra kunskap i ert lands språk. För att komma med i programmet har han eller hon gått igenom en inträdesprocess.

Värdfamiljen bör låta ungdomarna delta i de dagliga familjerutinerna, såsom familjemåltider. Det är inget krav att värdfamiljen ska ordna lokala utflykter, utan värdklubben ordnar ofta så att deltagare får besöka lokala sevärdheter. Lionklubben kanske även ordnar picknickar och andra sammankomster.

Om ni är en värdfamilj som redan väntar på en utbytesdeltagare kan det vara bra att läsa vår Handledning för värdfamiljer.

Värdfamiljsurval

Värdklubben måste godkänna alla värdfamiljer. För att kunna bli vald måste ni:

Så här ansöker man

Ansök i dag om att bli värdfamilj genom att kontakta den lokala lionklubben. Eller skicka in en värdfamiljsansökan till den lokala lionklubben för granskning.

När ett utbyte bekräftats kan ni och er gäst ha kontakt via e-post, brev eller telefon. Ni bör även delta i ett informationsmöte som ordnas av värdklubben.

EN BILD AV FRED

2010-11 Merit Award Winner En-Ting Lin (Multiple District 300 Taiwan)

"Det är bara fred som kan ge människorna möjlighet att anpassa sig till Moder Jord och stödja en harmonisk relation till vårt ekosystem." »

Läs mer om fredsaffischtävlingenLäs mer om fredsaffischtävlingen

© Lions Clubs International       300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting