Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Lions 5K Turkey Trot


print
"Vi kan se till att folk får på sig ett par glasögon för första gången och de kan uppskatta alla detaljer som de inte visste något om sedan tidigare."

Katie Hertzberg,
Ögonläkare, medlem i lionklubben

"Det är ett fantastiskt familje- och lokalevenemang. Oavsett om de är tävlingslöpare eller de är mödrar eller mormödrar som promenerar ger de sig alla ut och bara gör det."

Amber Druien,
Turkey Trot-deltagare, chef för Naperville Running Company

Kul, kondition och "kulor" för hemorten

På tacksägelsedagen varje år samlas familjer och vänner i Naperville, Illinois, och dess omgivning för att springa i Lions årliga 5K Turkey Trot. Föräldrar, barn, far- och morföräldrar, syskon, fastrar, morbröder, grannar, affärsidkare, vänner och andra medborgare för att springa loppet varje år så att de utan dåligt samvete kan festa på en kalkonmiddag. För många har loppet blivit en tradition på tacksägelsedagen och de kan fira helgen i vetskapen att medel från loppet går tillbaka till deras hemort.

Plats: Naperville, Illinois, USA
Naperville, Illinois, USA

Lions träder in

Många på orten – från barn som inte vet att de har synproblem till vuxna vars synnedsättning påverkar deras yrkesliv – har inte tillgång till bra synvård som kan förbättra deras vardag. Naperville Noon Lions Club är värd för en 5K Turkey Trot på tacksägelsedagen varje år för att samla in pengar till personer i området som behöver hjälp inom syn- och hörselvård osv. På morgonen på tacksägelsedagen samlas alla på orten för att ha kul tillsammans med familj och vänner och få kondition och samla in "kulor".

“Lionmedlemmarna värnar verkligen om sin hemort”, säger George Pradel, medlem i lionklubben och borgmästare i Naperville. “Vid den här tiden på året är det Lionklubbens dag i Naperville.”

En tradition på tacksägelsedagen

Antalet deltagare i loppet har ökat från 350 registrerade löpare det första året till 7 700 efter 14 år. Turkey Trot fortsätter att växa när regelbundna deltagare varje år tar med fler familjemedlemmar och vänner för att delta – vilket gör loppet till ett familjeevenemang och en tradition för många boende i Naperville-området. Föräldrar springer med sina barn; vängrupper klär ut sig i maskeraddräkter; och alla ger tillbaka till hemorten medan de har kul. Evenemanget har vuxit sig så stort att folk har lärt sig vilka Lions är och vad de gör för orten, vilket motiverar dem ännu mer att springa för den goda sakens skull.

Snabbfakta

Naperville Noon Lions Club samlar in mer än USD 100 000 varje år från Turkey Trot, och varenda cent går tillbaka till hemorten. Programmet för social service som pengarna stödjer hjälper dem som bor i Naperville och går i skola där. Naperville Noon Lions Club ordnar synundersökningar, glasögon, hörselundersökningar och hörapparater för mer än 300 personer varje år. Klubben samlar också in medel till stöd för olika initiativ för syn- och hörselvård, diabetes och ungdomar i området.   

Tips och verktyg

Anordna en 5K-insamling på hemorten

Hur samordnar ni evenemanget? »
Vi gör fantastiska saker i små grupper. Att bilda kommittéer till varje evenemang hjälper alla medlemmar att delta. Turkey Trot-kommittén är en grupp på 10 personer som träffas ofta året runt för att planera evenemanget.
Hur främjar ni evenemanget? »
Vi försöker få ut så mycket information som möjligt om vart pengarna går. Vi har annonsörer runtom på orten som gärna vill berätta Lions historia. Det blir mycket reklam med mun-till-mun-metoden – många deltagare som kommer ett år vill gärna ta med sig någon annan nästa år.
Hur hjälper evenemanget er klubb att växa? »
Genom att kalla evenemanget Lions 5K Turkey Trot sätts klubbens namn i förgrunden och det hjälper till att öka kännedom om Lions insatser. Folk som hör talas om evenemanget och vart pengarna går, såsom löparna, skolsköterskor och ögonläkare på orten, blir intresserade av lionklubben och bestämmer sig för att gå med. Vi engagerar oss i andra samhällsevenemang under hela året för att få ut vårt namn.
Har ni något särskilt råd att ge? »
Folk vill hjälpa andra som stär dem nära, så låt dem få veta hur deras deltagande ger tillbaka till hemorten.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting