Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Göra framsteg


print
"Lions från hela Sydney tillhandahåller medel för att skaffa dessa gåapparater så att de här barnen får frihet och kan känna sig stolta över att gå."

Elvio Munzone,
Distriktsguvernör för Lions i Sydney

"Pojkarna är mycket lyckligare sedan de fick cyklarna. De har glädjen att kunna göra sådant som andra barn tar för givet. Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna ta mitt barn på en cykeltur och när jag nu kan det är det fantastiskt."

David Galbraith,
Förälder

"Hart Walker har fått en enorm betydelse för Joannes liv. Den har gjort henne lycklig och gör att hon kan kan leka med andra barn. Och tack vare den har hon fått många kamrater."

Patricia Vaz,
Förälder

Ger barn frihet och rörlighet

Ett barns första stapplande steg eller första försök att cykla är kära ögonblick som föräldrar älskar. Men inte alla familjer får uppleva sådana underbara milstolpar. För många handikappade barn kan de bara se på när deras syskon och grannar njuter av dessa enkla barndomsnöjen.

Plats: Sydney, Australien
Sydney, Australien

Lions träder in

Lions i Australien upplevde att många barn med rörelsehindrande sjukdomar går miste om många möjligheter att utvecklas. De förlorar inte bara den fysiska känslan av att kunna gå, utan många barn går också miste om de sociala möjligheter andra barn får genom att leka med klasskamrater, åka på cykeltur tillsammans med kompisar och gå på promenader med sina syskon. Genom Lions insamlingsinsatser och flitiga partnerskap tillhandahåller Lions i Australien barn i nöd med innovativ teknik. Apparaterna, som kallas Hart Walkers och Freedom Wheels, gör att barn som inte har någon rörlighet kan gå och cykla.

“Med australiska Lions Children’s Mobility Foundation försöker vi tillhandahålla ett allmänt rörlighetssystem för CP-skadade barn,” säger Elvio Munzone, distriktsguvernör i Sydney Lions. Lions från hela Sydney tillhandahåller medel för att skaffa dessa gåapparater så att de här barnen får frihet och kan känna sig stolta över att gå.”

Hårt arbete lönar sig

Barn överallt i Australien får nu en chans att glädja sig åt att de blivit rörliga.

“Lionklubben har hjälpt min son, som hade CP-spasmer som gjorde honom rullstolsbunden, att aktivt kunna delta i det dagliga livet genom att vara uppe och springa omkring med sina kamrater”, säger mamma Cindy Shaw. “När Adam är i sin Hart Walker känner han sig väldigt stark och tycker att han klarar allt.”

Men barnen är inte de enda som drar nytta av detta ambitiösa projekt. Andra vice DG-Elect Steve Coleman säger att alla barn som får dessa specialapparater är en verklig påminnelse om mottot Vi tjäna. “Det är så berikande att visa bilder på pojkarna på sina cyklar för andra lionmedlemmar så att de får se vilken insats de gjort” säger Coleman.

Snabbfakta

En Hart Walker som gör att handikappade barn kan gå på egna ben består av mer än 1 000 rörliga delar. Under en femårsperiod kostar varje Hart Walker cirka AUD 12 000. En Freedom Wheels-cykel specialbyggs utifrån barnets storlek och förmågor.

Tips och verktyg

Sätt igång: Hjälp barn med deras rörlighetsproblem

Varför bestämde sig klubben för det här projektet? »
Det är ett behov på vår hemort som finns överallt. Det finns grundläggande fysiska fördelar med att ge alla barn möjlighet att gå, men även upplevelser man inte kan ta på som vi hoppas kunna ge alla barn.
Varifrån kommer pengarna? »
Lions i hela området öronmärker medel för det här projektet. Ibland får vi förfrågningar och klubbar kan ordna ett särskilt evenemang, såsom en grillfest, dans eller ett socialt evenemang för att samla in pengar till ett visst barn.
Hur kan vi göra detta på vår hemort? »
Överallt i världen finns det barn och vuxna med CP och andra rörlighetsförsämrande sjukdomar. Det finns alltid en möjlighet att ge dessa rörlighet, och därmed frihet. Projekt ni kan ta er an kan vara att starta en medicinsk utrustningsbank och låna ut till behövande eller kanske sponsra ett handikappat barn så att ni samlar in medel till barnets behov då de förändras på lång sikt.
Hur delar ni ut apparaterna? »
Vi samarbetar med andra organisationer för att få det kunnande som krävs för det här projektet. Tekniken är känslig och kräver kunnande för att anpassa den till barnet. Genom att leta reda på organisationer som är specialister på det kan vi styra pengar till ett projekt som har stor betydelse.
Har ni något särskilt råd att ge? »
Det här projektet är ett maratonlopp, inte ett kortdistanslopp, men när man ser den glädje det ger de här personerna blir klubben motiverad att fortsätta ge en så här viktig service.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting