Visit LCIF's new websiteLions Clubs International
Lions Worldwide Week of Service
Lions Clubs Online Radio
HemHem  >  Vår påverkan  >  Lions på gång  >  Facebook-användning i framtiden Facebook-användning i framtiden

Lions når ut genom sociala media

Det finns inte många mediaföretag i den lilla staden Crosby i Texas, förutom en lokaltidning som ges ut en gång i veckan. Crosby Lions Club ville ha ett sätt att snabbt informera alla på hemorten om sina projekt så att man fick bättre uppmärksamhet för de lokala frivilliginsatserna och ökat medlemsantal och deltagande. Klubben skapade en Facebook-sida och en webbplats på Lions e-klubbhus för att bättre få ut sin information.

Plats: Crosby, TX

Lions träder in

Som invånare i en liten stad i Texas tycker Wendy Bailey i Crosby Lions Club att det är viktigt att ha bra kontakter på hemorten. Hon sköter om Crosby Lions Clubs Facebook-sida som blivit ett kraftfullt verktyg för att marknadsföra klubbens insatser, sprida information om klubbens projekt och ge medlemmar och invånare möjlighet att se resultaten av klubbens tjänster. Wendy uppdaterar Facebook-sidan varje dag genom att lägga ut kommande evenemang och bilder på sidan samt hålla kontakt med andra lokala organisationer på Facebook.

Framtiden är nu.

När Crosby Lions hjälpte till att bygga om ett hus på orten använde de sin Facebook-sidan för att ge information om projektet, rekrytera frivilliga, påminna medlemmarna och invånarna när projektdatum närmade sig och dela med sig av bilder på resultatet när projektet var slutfört. Crosby Lions använde också Facebook för att göra reklam för och samla in pengar till en Super Bowl-insamling för glasögon till barn.

Snabbfakta

Crosby Lions Clubs Facebook-sida hade 40 som följde den när Wendy gick med i klubben. När det här skrevs hade Crosby Lions Clubs Facebook-sida nästan 700 som följer den och antalet fortsätter att växa. Dagens ungdomar engagerar sig mycket i sociala media, och Facebook blir även att sätt att locka till sig unga medlemmar och berätta för dem vad en lionklubb betyder.

Tips och verktyg

Se till att det blir gjort: Nå ut med Facebook

Varför började klubben använda sociala media? »
Facebook är ett snabbt, enkelt och effektivt sätt att kommunicera med andra både lokalt och globalt. Vi skapade en webbplats och Facebook-sida för att hjälpa invånarna på vår hemort få reda på vad vi kan uträtta, både i hemstaden och runtom i världen.
Hur använder ni Facebook för att öka kännedomen om er klubb? »
Vi “gillar” eller “följer” andra lokala organisationer för att öka tillväxten och engagemanget på hemorten, och för att få ut vårt namn. Vi lägger ut vårt behov av frivilliga och berättar för folk att man inte måste vara medlem för att delta. Vi sprider bilder så att man på hemorten direkt ser resultaten av vårt hårda arbete.
Vilka resurser behövs för att hålla Facebook-sidan aktiv? »
Det är viktigt att lägga ut något på Facebook minst en gång om dagen, även om sådant som klubben inte är direkt engagerad i – till exempel något annat som händer på hemorten. LCI:s webbplats är också en bra källa för färskt material. Täta uppdateringar hjälper till att regelbundet visa upp oss där ute, och det uppmuntrar till engagemang och gensvar från andra lion- och samhällsmedlemmar.
Har ni något råd att ge? »
Be folk gilla er Facebook-sida. På det sättet kan ni få fler medlemmar och alla kan se det hårda arbete som klubben utför. Marknadsföring på sociala media är en gratis resurs så det finns ingen anledning att inte utnyttja den. Om ni inte vet hur man använder den, fråga någon som vet
"För lionmedlemmar där ute som är rädda för att använda Facebook eller Internet: Om jag kan göra det i min ålder tror jag att vem som helst kan det!"

Albert Baker,
Medlem i Crosby Lions Club

"När vi har ett evenemang eller projekt som vi är stolta över lägger vi ut det på Facebook och kan verkligen se reaktioner från folk ute i samhället."

Wendy Bailey,
Medlem i Crosby Lions Club

© Lions Clubs International       300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting