Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Videoinstruktioner

Videoinstruktioner

Hur kommenterar jag en video?

Länken Kommentera tar dig till ett kommentarfält där du kan läsa andras videokommentarer eller skriva och skicka in din egen kommentar till en video.

Hur delar jag en video?

Vissa videor på LNN har delaknappar som visas under videorna. Dessa knappar är till exempel:

  • Gilla: Låter dig logga in och "gilla" en video via Facebook och visa antalet "likes" på Facebook för varje enskild video.
  • Dela med er av detta: Klicka här och dela en video via e-post eller via olika sociala media-sajter, till exempel Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr med mera.
  • YouTube: Den här länken går till webbplatsen YouTube där du kan titta på just den videon via YouTube. Du kan även dela YouTube-länken på flera sociala media-kanaler, till exempel Facebook, Twitter och bloggar.

Hur beställer jag en video?

Vissa videor finns att beställa på DVD. Om du klickar på "beställ" kommer du antingen att få ett formulär att fylla i och skicka in eller bli länkad till Lions onlinebutik där du kan beställa DVD:n direkt.

Hur laddar jag ner en video?

Genom att klicka på "ladda ner"-knappen kan du ladda ner en kopia av tillgängliga videor till din dator för att se den senare.

För att ladda ner en video, klicka på knappen Ladda ner under videon. Detta länkar dig till en annan sida. Högerklicka "Ladda ner videolänk" på denna sida och spara filen på din dator. Den instruktion du väljer kan variera beroende på din webbläsare: 

  • För Mozilla Firefox och Chrome, välj "Spara länk som"
  • För Internet Explorer, välj "Spara filen som"
  • För Safari, välj "Ladda ner länkad fil som"

Filen som kommer att laddas ner till din dator är en .mp4-fil.  Du måste ha iTunes, QuickTime eller någon annan gratis videopelare (som VLC Media Player - http://www.videolan.org/) installerad på din dator så att du kan spela upp mp4-filer.

Varning: Filstorleken för videor varierar beroende på längd. En del är stora filer och kan ta några minuter att ladda ner.

Hur laddar jag ner en video via iTunes?

Det finns iTunes-länkar för YouTube-videor som länkar dig till iTunes webbplats där du kan ladda ner den specifika videon (även kallad podcast) med hjälp av iTunes.

Vad är en podcast?

En podcast är en ljud- eller videofil som distribueras elektroniskt via Internet för att spelas upp på datorer (PC eller Mac) och på multimediaspelare, t.ex. en iPod eller andra MP3-spelare. De flesta podcasts, även Lions podcasts, är gratis.

Hur får jag åtkomst till podcasts?

Du kan nu ladda ner podcasts genom att klicka på knappen iTunes under den episod du vill lägga till. Då kommer du till iTunes webbplats där du kan ladda ner videon direkt till din dator, eller till en bärbar spelare. Ladda ner iTunes-programmet gratis från Apples webbplats. Klicka på knappen Abonnera på iTunes för att automatiskt få alla framtida Lions videor vartefter de läggs upp. Genom att abonnera laddas framtida utgåvor av dessa podcasts ner automatiskt till din dator och du kan titta på dem.

Vad är RSS?

RSS är ett webbfeedformat som används för att distribuera information. Om du använder ett RSS-läsarprogram, t.ex. Firefox eller SharpReader, kan du klicka på en RSS-knapp för att få information, såsom framtida utgåvor av LQ, automatiskt nedladdade till din dator när de blir tillgängliga.

Hoppa till toppen