Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Tidningen LION:s riktlinjer för inskickning

Tidningen LION:s riktlinjer för inskickning

Tidningen LION hänger sig åt att främja "vi tjänar"-filosofin som lionmedlemmar världen runt dagligen visar prov på. Eftersom vi är beroende av att din klubb håller oss uppdaterad med sina hjälpaktiviteter är följande riktlinjer avsedda att hjälpa dig förbereda material att skicka in till tidningen.

Först ber vi om er förståelse för att vi inte kan publicera alla artiklar och foton vi får in. Vi får hundratals inskickningar varje månad från klubbar från hela världen och vi har helt enkelt inte plats att trycka allting. Men ju mer grundligt förberedd och genomtänkt illustrerad din artikel är desto större chans har den att bli publicerad.

Vad vi vill ha
Vi letar efter artiklar, helst med medföljande foton, som i detalj beskriver det lyckade genomförandet av ett hjälpprojekt eller insamling. Eftersom en berättelse måste vara av intresse för en majoritet av tidningens läsare publicerar vi inte redogörelser av en klubbs sociala aktiviteter som exempelvis ett jubileum eller en charterfest. Vår redaktionsstab skriver gärna artikeln om du skickar in en fullständig redogörelse.

Berättelsens längd spelar ingen roll så länge du beskriver alla grundläggande fakta.

 • Vad projektet handlade om
 • Vem som var med och gjorde det
 • När och var det genomfördes
 • Hur det fungerarde
 • Hur mycket pengar som samlades in

Genom att beskriva hur din klubb har hjälpt människor hjälper du tidningen uppnå sitt huvudsakliga mål, att hjälpa till att stimulera andra klubbar att utföra humanitär service.

Kopior av lokala tidningars artiklar om din klubbs serviceaktiviteter är ett utmärkt sätt att ge information. Men vi godtar urklipp endast om de följer med din egen berättelse om projektet och förstärker eller utvidgar grundinformationen som du har gett. Om tidningsredaktören ger sin tillåtelse för oss att trycka om ett foto som visar din klubbs aktivitet överväger vi gladeligen detta.

Vad kännetecknar ett bra foto?
Generellt sett blir en berättelse mycket mer intressant när den åtföljs av bra foton, så beskrivande som möjligt. Utse en klubbmedlem som är duktig med kameran att ta några beskrivande bilder av lionmedlemmar på gång, när de utför en synundersökning, hjälper ett handikappat barn, delar ut matpaket eller deltar i andra samhällsserviceaktiviteter.

Enkelhet är nyckeln till ett bra foto. Fokusera på vad som händer och försök komma nära händelserna. En bild av en rad personer som stirrar in i kameran är tråkig även om de håller i en jättestor check. Om din klubb har donerat medel till en individ eller organisation, försök fotografera hur pengarna kommer att användas och inte själva checkpresentationen. Vi ser mycket hellre någon som använder sig av den nya utrustningen din klubb hjälpte till att köpa in än folk som skakar hand.

Hur vi vil ha det
Skriv om möjligt ner berättelsen. Använd dubbelt radavstånd för läsbarhetens skull och korrekturläs texten.

Ange adress, telefonnummer och/eller e-postadress till den som skickar in berättelsen. Tidningens redaktör behöver en kontaktperson som kan ge mer information vid behov. Se också till att endast en person i din klubb eller distrikt ansvarar för att skicka in din klubbs berättelse. Flera inskick blir förvirrande.

Se till att alla foton du skickar in är skarpa, blanka färgfoton. På ett separat papper, beskriv vad som händer på bilden och namnen på personerna som syns, från höger till vänster. HÄFTA ELLER SKRIV INTE PÅ FOTOGRAFIERNA. Bildtexten skrivs lämpligen på baksidan av fotot. Skicka alla bilder platta, skyddat med kartong.

Lion Magazine tar också emot digitalfoton via e-post. På grund av de höga kvalitetskraven för tryck måste bilden vara åtminstone 300 dpi och sparas som jpg., tif. eller som raw-fil.

Vart du ska skicka din berättelse
Skicka alla bidrag direkt till:

LION Magazine
300 W. 22nd Street
Oak Brook, IL 60523-8842

eller, skicka ditt material via e-post till magazine@lionsclubs.org. Om du skickar information via e-post, se till att ta med i vilken stat eller i vilket land din klubb ligger.

Till sist
Tänk på att tidningen har tre månaders ledtid. I mars jobbar vi till exempel redan på juninumret. Och på grund av mängden artiklar vi får in tar det oftast flera månader för artiklar vi planerar att publicera att gå i tryck. Så ha tålamod.

Din klubb förtjänar erkännande för det goda arbete den gör på er hemort. Berätta för oss om dessa aktiviteter så kan vi berätta för världen.

Gör följande:

 • Skicka in detaljerade beskrivningar av din klubbs genomförda samhällsprojekt och insamlingar.
 • Berätta för oss hur mycket pengar som samlades in och vad de ska användas till.
 • Använd beskrivande skarpa foton som visar handling och medlemmarnas insatser i projektet.
 • Ange namn, adress, telefonnummer dagtid och/eller e-postadress till någon vi kan kontakta angående det inskickade materialet.
 • Ha tålamod Det tar ofta flera månader för accepterat material att gå i tryck.

Gör INTE följande:

 • Skicka in berättelser om klubbjubileum, charternätter, födelsedagar för gamla medlemmar, bröllop, födslar eller andra sociala tillställningar.
 • Skicka foton på människor som stirrar in i kameran.
 • Häfta eller skriv på fotona, eller använd bläckpenna eller marker för att skriva på baksidan, det kladdar och förstör ofta bilderna.
 • Glöm bort att identifiera vilka som syns på fotot.
 • Skriv ut digitala fotografier och skicka in dem för publicering, e-posta dem istället.
 • Använd dig endast av din årliga aktivitetsrapport för att publicera din klubbs aktiviteter. Se till att din klubbs berättelse får den uppmärksamhet de förtjänar genom att skicka ett separat meddelande direkt till tidningen LION.

Frågor om inskickningar

Om du har frågor rörande att skicka in berättelser och fotografier för publicering i tidningen LION, kontakta vår redaktionsstab på magazine@lionsclubs.org eller 630 468 6909.

Hoppa till toppen