Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

News Release


print

LCIF engagerad i hjälpinsatser efter jordbävningar

Bästa lionmedlem.

Jag är säker på att även du blev chockad när du informerades om den jordbävning med en magnitud på 8,8 som drabbat Chile. På samma sätt som efter jordbävningen i Haiti och andra tidigare naturkatastrofer hjälper LCIF till snabbt för att säkerställa att de som har drabbats får den hjälp de behöver, men stiftelsen är även engagerad i långsiktiga hjälpinsatser.

Våra insatser fortsätter i Haiti, som Maureen och jag besökte i förra veckan. Vi var häpna över att se vad Lions i Haiti gör för att skapa stabilitet i sitt land och vi vet att Lions i Chile kommer att ge samma goda hjälp till de områden som behöver den.

Tillsammans arbetar vi för att bringa hopp till de människor som har drabbats, blivit hemlösa och som lider.

Med vänlig lionhälsning

Al Brandel
LCIF:s ordförande

Hjälpinsatser efter jordbävningen i Chile
LCIF är engagerad i att bringa hjälp till de områden som har drabbats av jordbävningen i Chile. Jordbävningen är en av de kraftigaste som någonsin har uppmätts, vilken resulterat i mer än 800 döda och mer än 2 miljoner hemlösa. Tre nödfallsanslag på vardera USD 10 000 har redan beviljatse till distrikt T-1, T-2 och T-3 i Chile. Staden Concepcion är belägen i distrikt T-3 och är en av de hårdast drabbade städerna i landet. Besök LCIF:s webbplats för de senaste nyheterna.

Tältstäder ger folket i Haiti hem och hopp
Tre tältstäder med plats för totalt 3 000 personer har byggts upp i områdena Delmas, Blanchard och Carrefour-Feuille i Port-au-Prince och ytterligare 240 tält kommer att skickas till regionen. Lions arbetar nu med att utrusta dessa tältstäder med sanitär utrustning, kök och hälsovårdskliniker. Dock blir byggnation av permanenta bostäder mer angeläget, eftersom regnperioden närmar sig. Behovet kommer att vara stort under flera år framöver och LCIF:s långsiktiga insatser säkerställer att samhällen, liv och familjer kommer att återuppbyggas.

Samarbete för att främja både omedelbara och långsiktiga insatser  
Lions samarbetar med lokala ledare, regeringsföreträdare och andra frivilligorganisationer i Haiti för att öka vår inverkan av våra omedelbara och långsiktiga insatser. Under ett besök i Haiti i förra veckan sammanträffade ordförande Brandel och andra lionledare med USA:s ambassadör i Haiti, borgmästaren i Port-au-Prince och andra frivilligorganisationer. De uttalade alla sitt stöd för Lions insatser. LCIF:s erfarenhet av att återuppbygga samhällen efter tidigare naturkatastrofer har påvisat betydelsen av att upprätta långsiktiga partnerskap.

Multipeldistrikt stödjer katastrofhjälp
Till er alla som har stöttat hjälpinsatserna i Haiti ber vi att få framföra ett stort tack. Ett antal multipeldistrikt har donerat betydande belopp och har därmed visat sitt engagemang för att hjälpa till att återuppbygga Haiti.

  • MD 112, Belgien, USD 190 000
  • MD 116, Spanien, USD 100 000
  • MD 104, Norge, USD 86 000
  • Lions i New England, USA, USD 60 000
  • MD 110, Nederländerna, USD 42 000
  • MD 107, Finland, USD 57 000 
  • MD 51, Puerto Rico, USD 33 000
  • MD 330, Japan, USD 32 000

För att se en fullständig lista över donationer från privatpersoner, klubbar, distrikt och multipeldistrikt till LCIF:s hjälpinsatser i Haiti besöker du webbplatsen.

Gör en donation och stöd LCIF:s katastrofhjälp
Fortsatt stöd behövs för att säkerställa att LCIF kan tillhandahålla omedelbara hjälpinsatser när katastrofer som jordbävningarna i Haiti och Chile inträffar. Om du inte redan har donerat kan du fortfarande bidra till hjälpinsatserna genom att donera på webbplatsen.

Din donation kan tillhandahålla
Vatten, mat och kläder:
USD 25 – USD 50
Första hjälpen/mediciner:
USD 100 – USD 250
Återuppbygga och upprätta infrastruktur:
USD 500 – USD 1 000
Bidra till våra långsiktiga återuppbyggnadsinsatser:
USD 5 000 och mer

En lionmedlem berättar
"Jag är mycket glad över att vara lionmedlem och vara en del av den hjälp som Lions har bidragit med efter katastrofen i Haiti. Som en del av mitt bidrag, både som lionmedlem och hälsovårdsexpert, befann jag mig i Haiti under sju dagar för att hjälpa till med att tillhandahålla sjukvård och distribuera mat. Det var verkligen en gripande upplevelse och jag hoppas kunna fortsätta bidra med min expertis till folket i Haiti."
Lion Lorenzo, Jamaica

Meddelande från en lionmedlem i Haiti  
Se ett meddelande från William Eliacin, zonordförande i Haiti, där han ber alla lionmedlemmar i världen att stödja LCIF:s hjälpinsatser i Haiti.

Marknadsföring  
LCIF fortsätter att marknadsföra stiftelsens hjälpinsatser i Haiti och Chile både till lionmedlemmar och till allmänheten. För att se en komplett lista över mediatäckning besöker du stiftelsens webbplats.

Tillgängligt material om Haiti
Nyheter
Video
Podcast
Exempel på pressmeddelanden
Fotografier

För att erhålla en DVD med en film om Haiti kontaktar du LCIF.

 


Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "/home/lionsclu/public_html/SW/our-impact/by-the-numbers/slideshow.xml" in /home/lionsclu/public_html/php/by-the-numbers-intruder-header.php on line 2

Warning: Division by zero in /home/lionsclu/public_html/php/by-the-numbers-intruder-header.php on line 5

Fatal error: Call to a member function attributes() on a non-object in /home/lionsclu/public_html/php/by-the-numbers-intruder-header.php on line 6