Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Speciellt meddelande från president Wirfs


print

Speciellt meddelande från president Wirfs om hjälpinsatserna i Haiti

Kära Lions i hela världen.

Hela världen följer med stor sorg följderna efter den kraftiga jordbävningen i Haiti, vilken har gjort 1,5 miljoner människor hemlösa, upp till 200 000 människor kan ha omkommit och ett oräkneligt antal har skadats. Det kommer att ta flera år för landet att återgå till ett normalt liv, men vi vet att Lions kommer att hjälpa till.

På samma sätt som efter tsunamin i södra Asien, orkanen Katrina, jordbävningen i Kina och andra katastrofer kommer Lions och LCIF att finnas där och hjälpa till både på kort och lång sikt. Vi kommer att tillhandahålla omedelbar hjälp och även arbeta med återuppbyggnad, för att återställa hopp och stödja dem som har drabbats, så lång tid som krävs.

Om det är en sak som gör Lions unik jämfört med andra hjälporganisationer, är det att vi engagerar oss på lång sikt och vi arbetar inom de drabbade områdena, i samarbete med lokala lionmedlemmar, för att bygga en bättre morgondag. Lions i Haiti är våra bröder och systrar, de är medlemmar i vår internationella familj och vi kommer aldrig att svika dem.

Som du säkert känner till har Lions redan agerat snabbt för att tillhandahålla omedelbar hjälp, trots de stora utmaningarna. Lions i Sverige skickar tält, Lions i Kanada befann sig i Haiti när jordbävningen slog till och de gav första hjälpen under de första timmarna och dagarna samt Lions i Karibiska havet skickar hjälp via båt. Dessutom planerar en samordningskommitté bestående av Lions i Haiti, Dominikanska Republiken och närliggande länder nästa steg. LCIF:s ordförande och närmast föregående internationell president Al Brandel kommer att resa dit för att träffa dem i morgon.

Naturligtvis har Lions stöd till LCIF och insamlingen Lions hopp för Haiti varit oerhört stort. Inom bara några dagar hade USD 500 000,00 donerats och när du läser detta meddelande har vi säkert fått in ännu mycket mer,  men vi behöver flera miljoner till om vi ska kunna hjälpa landet att återuppbygga, bygga bostäder till de hemlösa, bygga skolor till barnen, rehabilitera dem som skadats samt hjälpa till att läka alla sår och brustna hjärtan. Så, jag ber er alla att donera så mycket ni kan.

Till sist är det med stor sorg jag måste meddela att två lionmedlemmar i Haiti har omkommit och andra medlemmar har förlorat familjemedlemmar. På vägnar av Lions medlemmar runtom i världen och den internationella styrelsen ber jag att få framföra våra kondoleanser till dem i Lions familj som har drabbats.

Till alla lionmedlemmar i Haiti vill jag säga att Lions i hela världen kommer att hjälpa er i dag, i morgon, nästa vecka, nästa månad, nästa år och året därefter, och återigen, så lång tid som krävs.

Ytterligare information från LCIF:s ordförande Al Brandel kommer inom de närmaste dagarna. Till dess ber jag er att läsa LCIF:s senaste uppdateringar om Haiti, till exempel om hur du kan donera pengar på webbplatsen. Jag tackar på förhand för alla de donationer ni kan bidra med.

Med vänlig lionhälsning

Eberhard J. Wirfs
Internationell president


Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting