Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

News Release


print

Melitta J. Cutright
Melitta.Cutright@lionsclubs.org

Kristopher Kempski
Kristopher.Kempski@lionsclubs.org

BAKGRUND OM LIONS 94:E INTERNATIONELLA KONGRESS I SEATTLE, WASHINGTON, USA, DEN 4-8 JULI

Lions Clubs International – Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation med 1,35 miljoner medlemmar i mer än 45 000 klubbar i 206 länder och geografiska områden. Utöver insatser att bekämpa blindhet har organisationen åtagit sig att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället och att hjälpa ungdomar runtom i hela världen. Mer information om Lions Clubs International finns på webbplatsen www.lionsclubs.org.

Lions internationella kongress – I början av juli samlas 15 000-20 000 lionmedlemmar och deras familjer från mer än 100 länder för att delta i Lions internationella kongress. I fem dagar kommer medlemmarna att arbeta med organisationens verksamhet, uppleva kamratskap och njuta av vistelsen i en internationell stad. Lions internationella kongress är en av de största årliga kongresserna i sitt slag i hela världen.

Ekonomisk påverkan av den första kongressen i Seattle – Detta är första gången Lions kommer att genomföra sin populära internationella kongress i nordvästra USA. Det uppskattas att den ekonomiska påverkan i Seattle kommer att bli cirka USD 46 miljoner. Detta omfattar bland annat 43 550 hotellnätter, tusentals restaurangmåltider och besök vid områdets attraktioner.
Lions internationella kongress kommer att bli den största kongressen i Seattle på 20 år. Det uppskattas att 40 % av besökarna kommer från länder utanför USA och Kanada. Lions medlemmar deltar vanligen i fler utflykter, stannar längre och har med sig fler familjemedlemmar än den genomsnittlige kongressdeltagaren.

Kongressens höjdpunkter – Bland höjdpunkterna detta år märks:

  • Den färgsprakande paraden med 10 000 lionmedlemmar från 100 länder, många i folkdräkt, samt orkestrar och paradvagnar. Paraden kommer att inledas klockan 10:00 på tisdag den 5 juli och marscherar från korsningen av Fifth Avenue och Denny Avenue till Washington Convention Center. Först i paraden marscherar The Ohio State School for the Blind Marching Band, den enda paradorkestern i USA som består av blinda elever och som deltog i The Rose Parade 2010.
  • Presentation av de unga vinnarna i Lions internationella fredsaffischtävling och uppsatstävlingen, vid namn Fredens styrka, för blinda elever och elever med nedsatt syn kommer att genomföras på onsdag den 6 juli i Key Arena – Seattle Center.
  • En färgsprakande flaggceremoni med flaggor från Lions länder runtom i världen kommer att genomföras på onsdag den 6 juli i Key Arena – Seattle Center.
  • Val av Lions internationella president 2011-2012, Wing-Kun Tam från Hongkong, Kina, kommer att genomföras på fredag den 8 juli i Key Arena – Seattle Center. Tam är den första personen från Kina att bli vald till president i världens största serviceklubborganisation.

Val av kongresstad – Styrelsen i Lions Clubs International väljer kongresstäder runtom i världen fem år i förväg efter en omfattande budgivningsprocess. Under utvärderingen presenterar turistmyndigheter möjligheter till boende under kongressen och aktiviteter för det stora antalet deltagare samt förklarar varför just deras stad är en attraktiv turistdestination.

Lions Clubs International söker efter områden som har en stark tradition av Lions hjälpinsatser. Lokala lionmedlemmar visar sitt engagemang genom att bilda en värdkommitté. Redan år 2006 utsågs Seattle till värd för den internationella kongressen 2011.

Lions internationella huvudkontor – Lions Clubs Internationals huvudkontor är beläget i Oak Brook, Illinois, USA, där personal arbetar med förberedelse av kongressevenemangen, boende för kongressdeltagarna, externa leverantörer och utställare. Mer än 100 anställda från det internationella huvudkontoret arbetar under kongressen.

Lions runtom i världen – Lions medlemmar är män och kvinnor som ger av sin tid för att utföra humanitära insatser. Lionklubbarna utvärderar samhällsbehov och väljer serviceprojekt för att tillgodose dessa behov, till exempel:

  • Samlar in och återvinner glasögon samt stödjer ögonundersökningar och gråstarroperationer.
  • Sponsrar program för unga människor, till exempel leoklubbar, och tillhandahåller stipendier och möjligheter till rekreation. 
  • Förbättrar miljön samt bygger och upprätthåller lekplatser och parker.
  • Stödjer diabetesutbildning, tillhandahåller hälsoundersökningar och hjälper äldre.
  • Tillhandahåller hjälp efter katastrofer, till exempel jordbävningarna i Japan och Kina samt översvämningarna i Pakistan.

Lionklubbar i delstaten Washington – Lions har en stark närvaro i nordvästra USA med nära 500 klubbar och 14 000 medlemmar i delstaten Washington samt delar av British Columbia och Idaho. De lokala lionmedlemmarna är involverade i många olika typer av hjälpinsatser, till exempel skydd av miljön, förbättring av hälsovård, stöd till ungdomar och många andra lokala hjälpprojekt.

Värdkommitté – Frivilliga lionmedlemmar från Seattle har tillbringat flera år med att förbereda inför den internationella kongressen. Värdkommittén ansvarar för välkomnande av besökarna, till exempel välkomstcentret, banderoller, bokning av lokala paradorkestrar till den internationella paraden samt att samordna och hjälpa till vid större evenemang.

Lions kommande internationella kongresser
Busan, Korea 2012
Hamburg, Tyskland 2013
Toronto, Kanada 2014
Honolulu, USA 2015
Fukuoka, Japan 2016
Chicago, USA 2017

###

Information till media: Mediapass till evenemang i Key Arena – Seattle Center kommer att finnas tillgängliga i kongresskontoret, rum 401 i Washington State Convention Center. Inga evenemang i Key Arena – Seattle Center är öppna för allmänheten. För mer information om kongressevenemangen besöker du onlinekongressen www.lionsclubs.org/SW/common/convention/index.php.


Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting