Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

News Release


print

Melitta J. Cutright
Melitta.Cutright@lionsclubs.org

Kristopher Kempski
Kristopher.Kempski@lionsclubs.org

15 000 LIONMEDLEMMAR BESÖKER
SEATTLE, WASHINGTON, USA, DEN 4-8 JULI

Oak Brook, USA, den 1 juni 2011—Mer än 15 000 medlemmar i Lions Clubs International och deras familjer kommer att samlas i Seattle, Washington, USA, för att delta i Lions 94:e internationella kongress. Kongressen kommer att genomföras från och med måndag den 4 juli till och med fredag den 8 juli i Washington Convention Center och Key Arena – Seattle Center.

Bland höjdpunkterna under kongressen kan nämnas:

  • En färgsprakande parad med 10 000 lionmedlemmar från 100 länder, många i folkdräkt, samt orkestrar och paradvagnar. Paraden kommer att inledas klockan 10:00 på tisdag den 5 juli och marscherar från korsningen av Fifth Avenue och Denny Avenue till Washington Convention Center. Först i paraden marscherar The Ohio State School for the Blind Marching Band, den enda paradorkestern i USA som består av blinda elever och som deltog i The Rose Parade 2010.
  • Presentation av de unga vinnarna i Lions internationella fredsaffischtävling och uppsatstävlingen, vid namn Fredens styrka, för blinda elever och elever med nedsatt syn kommer att genomföras på onsdag den 6 juli i Key Arena – Seattle Center.
  • En färgsprakande flaggceremoni med flaggor från Lions länder runtom i världen kommer att genomföras på onsdag den 6 juli i Key Arena – Seattle Center.
  • Val av Lions internationella president 2011-2012, Wing-Kun Tam från Hongkong, Kina, kommer att genomföras på fredag den 8 juli i Key Arena – Seattle Center. Tam är den första personen från Kina att bli vald till president i världens största serviceklubborganisation.

Kongressen kommer att ledas av Lions internationella president 2010-2011, Sid L. Scruggs III, från Vass, North Carolina, USA. President Scruggs har lett organisationen under ett år av ökade hjälpinsatser, bland annat världsomfattande kampanjer att engagera ungdomar, bevara syn, lindra hungersnöd och skydda miljön.

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation med 1,35 miljoner medlemmar i mer än 45 000 klubbar i 207 länder och geografiska områden. Utöver insatser att bekämpa blindhet har organisationen åtagit sig att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället och att hjälpa ungdomar runtom i hela världen. Mer information om Lions Clubs International finns på www.lionsclubs.org.

###

Information till media: Mediapass till evenemang i Key Arena – Seattle Center kommer att finnas tillgängliga i kongresskontoret, rum 401 i Washington State Convention Center. Inga evenemang i Key Arena – Seattle Center är öppna för allmänheten. För mer information om kongressevenemangen besöker du onlinekongressen www.lionsclubs.org/SW/common/convention/index.php.


Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting