Pressmeddelande

Melitta J. Cutright
pr@lionsclubs.org

Kristopher Kempski
pr@lionsclubs.org

För omedelbar publicering

 

Wayne A. Madden, företagsledare från Indiana, vald till Lions Clubs Internationals president

OAK BROOK, IL, USA, 26 juni 2012—Wayne A. Madden från Auburn, Indiana, USA, valdes till president för Lions Clubs International vid organisationens 95:e internationella kongress som hölls i Busan, Sydkorea 22 - 26 juni 2012. Han är försäkringsagent och certifierad försäkringsrådgivare.

President Madden kommer att leda organisationen som har mer än 1,35 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar i 206 länder och geografiska områden runtom i världen. Han kommer även att hjälpa till att staka ut riktningen för Lions Clubs International Foundation och stiftelsens SightFirst-program som på att utrota blindhet som kan förebyggas och botas.

Han är medlem i Auburn Lions Club sedan 1984 och han har haft många poster inom organisationen, till exempel sektorkoordinator i Indiana för kampanjen SightFirst II. Han har också varit president för Lions stiftelse i Indiana.

Som erkännande för hans insatser inom organisationen har han fått ett stort antal utmärkelser, bland annat livslångt medlemskap i organisationen och Ambassador of Good Will Award, den högsta utmärkelse en medlem i organisationen kan tilldelas. Han har även tilldelats Charter W.P. Woods Fellow, är Kentucky Colonel, Duke of Paducah, Helen Keller Fellow och Progressive Melvin Jones Fellow. År 2008 gav guvernören i delstaten Indiana ett erkännande för hans humanitära insatser genom att tilldela honom utmärkelsen Sagamore of the Wabash, som är den högsta utmärkelse guvernören kan utdela.

Lions är välkänd för sina insatser att bevara syn och att utrota blindhet samt sina humanitära insatser och att hjälpa ungdomar runtom i världen. För mer information om Lions Clubs International, besök www.lionsclubs.org.

###

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting