Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Pressmeddelande


print

Pressrum
Bakgrund


Melitta J. Cutright
pr@lionsclubs.org

Kristopher Kempski
pr@lionsclubs.org

BAKGRUND OM LIONS 95:E INTERNATIONELLA KONGRESS I BUSAN, SYDKOREA, DEN 22 - 26 JULI

Pressmeddelande


Lions Clubs International – Lions Clubs International är världens största serviceklubbsorganisation med 1,35 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar i 207 länder och geografiska områden. Utöver insatser att bekämpa blindhet har organisationen åtagit sig att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället och att hjälpa ungdomar runtom i hela världen. För mer information om Lions Clubs International, besök www.lionsclubs.org.

Lions internationella kongress – I slutet av juni samlas mer än 50 000 lionmedlemmar och deras familjer från mer än 100 länder i Busan för Lions internationella kongress.

I fem dagar kommer medlemmarna att arbeta med organisationens verksamhet, uppleva kamratskap och njuta av sevärdheterna i denna internationella stad. Lions internationella kongress är en av de största årliga kongresserna i sitt slag i hela världen.

Effekt av kongressen i Busan – Det här är första gången som Lions Clubs International kommer att hålla sin populära kongress i Busan och andra gången som vi håller en kongress i Sydkorea. Det kommer att bli det största internationella evenemanget som någonsin hållits i Busan. Lionmedlemmar besöker oftare sevärdheter, stannar längre och tar med fler familjemedlemmar än de flesta som åker på affärskongresser.

Kongressens höjdpunkter – Bland höjdpunkterna detta år märks:

 • Den färgsprakande paraden med 15 000 lionmedlemmar från 100 länder, många i folkdräkt, samt orkestrar och färgglada paradvagnar. Paraden avgår 10.00 på lördag, 23 juni, och marscherar från grinden på baksidan till Busan (Suyeong) Yachting Range Court till färjeterminalen Tiffany 21. Paradvägen är cirka 1,6 km lång.
 • Ett huvudtal av Margaret Chan, MD, måndagen den 25 juni. Dr. Chan är generaldirektör för World Health Organization.
 • Prisutdelning för de unga vinnarna i Lions 24:e internationella fredsaffischtävling och uppsatstävlingen, vid namn Barn vet vad fred innebär, för blinda elever och elever med nedsatt syn sker på söndag den 24 juni.
 • En färgsprakande flaggceremoni med flaggor från Lions alla länder runtom i världen på söndag 24 juni.
 • Utdelning av 2012 års Lions humanitära utmärkelse, organisationens största hedersbetygelse, måndag 25 juni. Utmärkelsen innefattar ett anslag på USD 250 000 från Lions Clubs International Foundation för att fortsätta humanitära aktiviteter. Tidigare mottagare av utmärkelsen är bland andra USA:s tidigare president Jimmy Carter och Moder Teresa.
 • Val av Wayne A. Madden från Auburn, Indiana, USA, som 2012 - 2013 års president för Lions Clubs International på tisdagen 26 juni.

Val av kongresstad – Styrelsen i Lions Clubs International väljer ut kongresstäder runtom i världen fem år i förväg efter en omfattande budgivningsprocess. Under utvärderingen presenterar turistmyndigheter möjligheter till  boende under kongressen och aktiviteter för det stora antalet deltagare samt förklarar varför just deras stad är en attraktiv turistdestination.

Lions Clubs International söker efter områden som har en stark tradition av Lions hjälpinsatser. Lokala lionmedlemmar visar sitt engagemang genom att bilda en värdkommitté. År 2007 utsågs Busan till värd för den internationella kongressen 2012.

Lions internationella huvudkontor – Lions Clubs Internationals huvudkontor är beläget i Oak Brook, Illinois, USA, där personal arbetar med förberedelse av kongressevenemangen, boende för kongressdeltagarna, externa leverantörer och utställare. Cirka 100 anställda från internationella huvudkontoret arbetar under kongressen.

Lions runtom i världen – Lions medlemmar är män och kvinnor som ger av sin tid för att utföra humanitära insatser. Lionklubbarna utvärderar samhällsbehov och väljer serviceprojekt för att tillgodose dessa behov, till exempel:

 • Samlar in och återvinner glasögon samt stödjer ögonundersökningar och gråstarroperationer.
 • Sponsrar program för unga människor, till exempel leoklubbar, och tillhandahåller stipendier och möjligheter till rekreation. 
 • Förbättrar miljön, planterar träd samt bygger och underhåller lekplatser och parker.
 • Stödjer diabetesutbildning, tillhandahåller hörselundersökningar och hjälper äldre.
 • Tillhandahåller hjälp efter katastrofer, till exempel jordbävningarna i Japan och Kina samt översvämningarna i Pakistan.


Lionklubbar i Sydkorea - Lions har en stark närvaro i Sydkorea med mer än 2 100 klubbar och nära 85 000 lionmedlemmar. De lokala lionmedlemmarna är involverade i många olika typer av hjälpinsatser, till exempel skydd av miljön, förbättring av hälsovård, stöd till ungdomar och många andra lokala hjälpprojekt.

Värdkommitté – Frivilliga lionmedlemmar från Busan har tillbringat flera år med att förbereda för kongressen. Värdkommittén ansvarar för välkomnande av besökarna, till exempel välkomstcentret, banderoller, bokning av lokala paradorkestrar till den internationella paraden samt att samordna och hjälpa till vid större evenemang.

Lions kommande internationella kongresser

 • Hamburg, Tyskland -- 2013
 • Toronto, Kanada -- 2014
 • Honolulu, Hawaii, USA -- 2015
 • Fukuoka, Japan -- 2016
 • Chicago, Illinois, USA -- 2017

###

Information till media:  Presskort för evenemang kommer att finnas på Convention Operations Office, rum N 101 BEXCO. Inga evenemang på BEXCO är öppna för allmänheten. För mer information om kongressevenemang, besök Onlinekongressen på www.lionsclubs.org (sökord: Onlinekongress).


Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting