Visit LCIF's new websiteLions Clubs International
Lions Worldwide Week of Service
Lions Clubs Online Radio
HemHem  >  Nyheter och evenemang  >  Pressrum  >  Pressmeddelande

Pressmeddelande

Mediakontakt:
Kristopher Kempski

Filippinsk flicka, 13 år, vinner förstapriset i Lions internationella fredsaffischtävling

Vinnare av förstaprisetOak Brook, IL, USA 10 februari 2012 – Trisha Co Reyes, en 13-årg flicka från Manilla, Filippinerna, har utsetts till förstapristagare i Lions 24:e årliga internationella fredsaffischtävling.

”Jag är det gömda barnet i min målning”, säger Reyes. ”Det man ser är barn från hela världen som har kärlek, frihet, enighet och fred.”

Reyes vinnande affisch valdes för dess originalitet, konstnärlig utformning och tolkning av årets tema i tävlingen, ”Barn vet vad fred innebär”.

”Vi barn kan göra vår del genom att plugga hårt och plantera träd för att värna om Moder Jord”, säger Reyes

Reyes affisch valdes bland 126 affischer från 60 länder som gick till den internationella bedömningsnivån efter urval på lokala nivåer. Varje år görs mer än 350 000 bidrag av barn i åldrarna 11 till 13 år.

Som förstapristagare kommer Reyes att få USD 5 000 och en resa till en speciell prisceremoni vid Lions dag med FN i New York City. Hon kommer att resa tillsammans med sin mamma och syster och presidenten i Manila Centennial Lions Club, som sponsrade den årliga tävlingen på hennes skola, St. Stephen’s High School.

”Vi är så stolta över att Trisha har vunnit förstapriset i den här viktiga tävlingen” säger Dennis Go, president i Manila Centennial Lions Club. ”Den här tävlingen hjälper medlemmarna i min klubb att stödja lokala ungdomar och uppmuntra till fred och förståelse i hela världen.”

“Lionmedlemmar runtom i världen tror på att värna om freden och vikten av att uppmuntra ungdomar att tänka kreativt”, säger Lions Clubs Internationals president Wing-Kun Tam.
Utöver förstapristagaren får 23 ungdomar hedersomnämnanden, ett diplom och USD 500. De barn som i år får hedersomnämnanden bor i Brasilien, Kina, Colombia, England, Guam, Island, Indien, Japan, Panama, Peru, Portugal, Rumänien, Sydafrika, Taiwan, Thailand och USA (Arizona, Connecticut, Georgia, Kansas, Minnesota, New Hampshire och North Carolina).

De 24 finalisternas fredsaffischer kommer att visas upp på väl synlig plats vid Lions Clubs Internationals 95:e årliga kongress i Busan, Sydkorea. Besök Lions Clubs Internationals webbplats, www.lionsclubs.org, för att se de vinnande fredsaffischerna, läsa mer om tävlingen och skicka e-vykort med fredsaffischer. I år firar lionmedlemmar runtom i världen tävlingens 25-årsjubileum genom att uppmuntra ungdomar på sina hemorter att uttrycka sina känslor för fred.

Lions Clubs International är världens största serviceklubbsorganisation med 1,3 miljoner män och kvinnor i 206 länder eller geografiska områden runt om i världen. Lions skapade fredsaffischtävlingen för att skapa en anda av fred och internationell förståelse bland unga människor i världen.

EN BILD AV FRED

2010-11 Merit Award Winner Antonella Hergatacorzian Kehyaian (Uruguay)

"Känslor, teknik och fred kan komma samman. Alla, både stora och små, borde bidra." »

Läs mer om fredsaffischtävlingenLäs mer om fredsaffischtävlingen

© Lions Clubs International       300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting