Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Värdstadsinformation


print

Värdkommitténs ordförande

Meddelande från 2016 års värdkommitté

Bästa lionmedlemmar och lionessmedlemmar,

Det är med glädje och förundran som jag är hedrad att tillkännage att Lions Clubs Internationals 999:e årliga kongress ska hållas i Fukuoka City, Japan, i fem dagar från 24 till 28 juni 2016.

Det har gått drygt 60 år sedan Lions började spridas i Japan år 1952. Den internationella kongressen kommer att äga rum i Japan för första gången på 14 år, och Fukuoka City blir Japans tredje värdstad ― efter Tokyo och Osaka. Det bör samla en stor skara av mer än 35 000 personer från hela Japan och från hela världen.

Fukuoka City anordnade framgångsrikt det 51:a OSEAL Forum i november 2012, ligger i sydvästra Japan och är den största staden på ön Kyushu. Stadens historia går 1 400 år tillbaka till en tid då den var en blomstrande hamnstad i Ostasien och hette ”Hakata-no-tsu”. Där fanns en gång ”Dazaifu”, en regional regering i forna Japan, och ”Tenman-gu,” en Shinto-helgedom som är välkänd för sin utbildningsgud byggdes där. Fukuoka är en vacker stad med en balanserad blandning av gammalt och nytt.

Fukuoka City är också känd som en gourmetstad med skaldjursmat såsom “Genkai Sea” och andra populära lokala maträtter.

Traditionella festivaler såsom ”Hakata Gion Yamakasa” och ”Hakata Dontaku” som lockar miljoner åskådare varje år, livliga shopping- och affärsdistrikt runt ”Tenjin” och ”Hakata Station,” ett flertal matstånd i ett av Japans största underhållningsdistrikt, ”Nakasu,” vackra omgivningar med underbara säsongsvariationer och en ”gästfri anda” som handlarna i Hakata visar sina besökare gör definitivt att du vill stanna kvar ännu längre i staden.

Under internationella kongressen kommer många medlemmar från hela världen för att fira, lära känna varandra och lära sig tillsammans. Jag hoppas att kongressen blir ett utmärkt tillfälle för medlemmar från andra länder att få uppleva japanskt samhällsliv och vår kultur, och framför allt få veta mer om de japanska lionklubbarna i världen. Melvin Jones skapade en lionanda för 100 år sedan, och sedan dess har den lockat mängder av medlemmar runtom i världen, och blivit en mycket framträdande och alltmer växande flod, tack vare alla välgörenhetsinsatser som genomförs. Att delta i internationella kongressen i Japan är som att ta ett renande bad i denna fantastiska flod. Ni kommer att upptäcka något nytt i floden tack vare de direkta kunskaper ni får om vad som pågår i lionklubbar i hela världen.

För att förena alla lionklubbar i världen och forma vår underbara organisations framtid, kommer vi att anordna mängder av programevenemang såsom meningsfulla diskussioner, spännande seminarier, internationella paraden där ni kan njuta av världens kulturella mångfald under marschen genom Fukuoka Citys centrum, storslagna plenarsessioner, den sprakande Internationella showen, samt till sist valet av nästa president för Lions Clubs International.

Vi i internationella kongressens värdkommitté kommer att göra allt vi kan för att ge varenda deltagande lionmedlem en inspirerande och underbar vecka, och vi tror att det här är den bästa möjligheten för allmänheten att lära känna Lions Clubs International.

Du är hjärtligt välkommen att anmäla ditt deltagande i 2016 års internationella kongress.

Yasumasa Furo

99:e internationella kongressen

Värdkommitténs ordförande

Download Flyer


Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting