Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio family-friends

Kongresseminarier


print

Seminarier och aktiviteter vid 2014 års internationella kongress i Toronto

I utställningshallen på Metro Toronto Convention Centre (MTCC):

Fredsaffischvisning

Visa vinnande affischer som ställs ut i en specialutställning.

Fredsaffischsignering

Söndag 6 juli kl. 15.45 - 16.45
Deltagarna får möjlighet att träffa konstnären och köpa en signerad reproduktion av dennes vinnande affisch.


Fototävling om miljö

Titta på färggranna landskap, sällsynta väderfenomen och vilda djur som har fångats på bild av lionfotografer runtom i världen. Rösta på dina favoritfoton. Köp en almanacka för 2015 från fototävlingen eller delta i den tysta fotoauktionen som främjar LCIF.

Prisutdelningsceremoni för fototävlingen om miljö
Måndag 7 juli kl. 16.30 - 17.00

Samlas vid fototävlingens utställning för att få veta vilka som vunnit 2013 - 2014 års Lions fototävling om miljö.  Alla foton kan köpas genom en tyst auktion. Medlen går till LCIF. Eller köp en almanacka för 2015 från fototävlingen med många av bidragen i fototävlingen.


Lions Clubs International Foundations monter

Missa inte att stanna till vid LCIF:s monter och få information om LCIF:s insatser och om hur stiftelsen kan hjälpa er klubb eller ert distrikt att vidareutveckla de humanitära servicemålen. Personal finns till hands för att besvara frågor om att donera till LCIF och hur anslagsansökningar hanteras. Donationer tas emot i USA- och Kanada-dollar.


LCIF-mottagning/Melvin Jones Fellowships nålutdelningsceremoni
Söndag 6 juli kl. 16.00 - 17.00

Donatorer som bidrar med USD 1 000 för att bli Melvin Jones Fellows eller nästa nivå för progressiva programmet för Melvin Jones Fellows under kongressen kommer att få ta emot nålar av LCIF:s ordförande Wayne Madden.


Lounge för sociala media/Internetkafé

Tag vad du lärt dig från sociala media för lionmedlemmar och koppla upp dig i loungen för sociala media i utställningshallen. Kunniga användare av sociala medier kan också lägga upp saker från loungen!
I loungen för sociala media kommer det att finnas ett Internetkafé. Håll kontroll på din e-post, lägg upp på Facebook, Twitter eller andra sociala media.


Dela din dröm om service!

Internationella presidenten Barry Palmer vill inte bara att vi ska “följa vår dröm” utan han vill också att vi ska uppfylla våra drömmar.  Vilken är din dröm om service?  Vad vill du uppnå som lionmedlem?  Varje lionmedlems drömmar är viktiga!  Dela din dröm och hjälp oss fylla Lions “Drömvägg” som finns i utställningshallen.  I utställningen kommer det även att ingå visning av globala serviceprojekt som visar lionmedlemmars drömmar!

Lions Vård 2014-projekt

Där lionmedlemmar samlas, ges service, och deltagarna kan delta i Lions Vård 2014-projekt som hjälper YWCA Toronto, som erbjuder boende för kvinnor och barn.
Lionmedlemmar kommer att kunna donera oöppnade hygienförpackningar, polletter för allmänna kommunikationer och presentkort vid Lions Vård 2014-monter som finns i utställningshallen. Det här projektet stämmer bra överens med president Palmers betoning på att hjälpa kvinnor och barn och gör att lionmedlemmar kan ge något tillbaka till kongresstaden.


Fredag 4 juli


Leo/Lion-toppmötet (biljettkrav)
10.00 - 16.30

Detta specialevenemang samlar leo- och lionmedlemmar från hela världen för en dags firande och diskussioner, med traditionella öppnings- och avslutningsceremonier, smågruppssessioner, ett möte i stadshuset och en kontaktskapande lunch. Observera att registrering i förväg till toppmötet måste ha gjorts senast 1 maj. Antalet biljetter är begränsat. För information om Leo/Lion-toppmötet, besök Leo-zonens avsnitt ”Nyheter och evenemang” på www.lionsclubs.org/leoclubs eller e-posta till leo@lionsclubs.org.

Söndag den 6 juli


Sociala media för lionmedlemmar
14.00 - 15.00

Det här seminariet ger lionklubbarna specifik information om hur man använder sociala media i sina klubbaktiviteter. Lär er hur man anordnar evenemang på sociala mediaplattformar, använder donationsknapparna på webbplatser för onlineinsamlingar eller har videosamtal med klubbar på andra sidan jordklotet. Vi kommer även att presentera Lions SMiLE onlinekatalog för sociala media och förklara var man får information om sociala media som ges av SMiLE-teamet och andra lionmedlemmar.
Lions Quest: Verktyg för dagens studenter och samhällen
14.00 - 15.30

Seminariet ger information om LCIF:s flaggskepp bland ungdomsprogram: Lions Quest. Det här sociala och emotionella utbildningsprogrammet införs i skolor med hjälp av lionmedlemmar, och det förenar hemmet, skolan och samhället och uppfostrar duktiga och friska ungdomar.

Micro-Finance-seminarium
14.00 - 15.30

Seminariet fokuserar på hur Lions kan hjälpa fler människor att ta sig ur den onda cirkel som fattigdom utgör. Vi diskuterar vilken roll micro-finance kan ha och möjligheter för lionmedlemmar att engagera sig.

Framsteg: Lions dansparty för diabetesinformation
14.00 - 15.30

Lionmedlemmar, gör er redo att dansa till era favoritlåtar! ”Kom som du är” och hjälp till att främja fördelarna med nyttig motion. Målet för Framstegsprogrammet är att hjälpa till att sprida kunskap, utbilda på hemorten och inspirera oss alla att leva sunt och aktivt för att förhindra eller hantera diabetes. Den professionella discjockeyns program tar dig på en musikalisk resa från 1960-talet till vår tid medan du njuter av dans och kamratskap med andra medlemmar från hela världen.  Alla deltagarna får en Framstegsnål, ett tygmärke och ett deltagardiplom.  

Spanskamerikanskt seminarium (på spanska)
14.00 - 15.30

Lär er mer om LCI:s program och om resurser och sätt att stärka distrikt och klubbar i spansk- och portugisisktalande länder. Diskutera möjligheter och problem för Lions in den spanskamerikanska regionen med nuvarande lokala internationella direktorer.

Kinesiskt seminarium (på kinesiska)
14.00 - 15.30

Lär er mer om LCI:s program och om resurser och sätt att stärka distrikt och klubbar i kinesisktalande länder. Diskutera möjligheter och problem för Lions i regionen med lokala internationella ledare.

Certified Guiding Lion för nya klubbar och återuppbyggnadsklubbar
14.00 - 15.30

Programmet har utökats för att stödja nya klubbar och klubbar med problem. Sessionen tar upp det senaste inom onlineutbildning, hur man utvecklar ett mentorteam för klubbtjänstemän och en bedömningsprocess för att hjälpa klubbar med problem. Deltagarna får också lära sig hur man är värd för och möjliggör den här interaktiva kursen så att programmet är meningsfullt och roligt.  

Seminarium för blivande guvernörsrådsordförande
14.00 - 16.00

Slutför dina förberedelser inför ett framgångsrikt år som guvernörsrådsordförande. Lär er mer om det internationella temat 2014 - 2015 samt mål och prioriteringar under det kommande året. Diskutera vad som ingår i effektivt arbete i team och möjliga utmaningar för ledare. Dela idéer om hur man maximerar sin positiva insats som en viktig ledare av ert multipeldistrikt och medlem i MD GLT och GMT.

Lions Clubs International – Special Olympics Opening Eyes – synundersökning
14.00 - 17.00

Fira våra mer än 10 år av lyckade partnerskapsprogram genom att se hur Opening Eyes-programmet fungerar. Special Olympics-idrottare kommer att undersökas under detta evenemang och du kommer att få information om hur du kan engagera dig i programmet. Du kan även delta frivilligt och hjälpa till med undersökningarna. LCIF:s ordförande Wayne Madden kommer att hålla ett tal å LCIF:s vägnar under evenemanget.

Lions Clubs International Foundations seminarium för koordinatorer
15.00 - 16.00

Det här seminariet går igenom arbetet för LCIF-koordinatorer och beskriver de handlingssteg som krävs för att uppnå stiftelsens mål.

Nyckelutmärkelser, glasstillställning (biljett behövs)
15.00 - 17.00

Alla som innehar en nyckelutmärkelse uppmuntras att delta i detta roliga eftermiddagsevenemang då LCI hedrar ert engagemang och bidrag till medlemstillväxt.
Biljett krävs och erbjuds i mån av tillgång.

Japanskt seminarium (på japanska)
15.30 - 17.00

Lär er mer om LCI:s program och om resurser och sätt att stärka distrikt och klubbar i området.  Diskutera möjligheter och problem för Lions i Japan med nuvarande lokala ledare.

Koreanskt seminarium (på koreanska)
15.30 - 17.00

Beskrivning:  Lär er mer om LCI:s program och resurser och sätt att stärka distrikt och klubbar i regionen. Diskutera möjligheter och problem för Lions i Sydkorea med nuvarande direktorer och andra lokala ledare från området.

Zon- och regionordförandeseminarium
15.30 - 17.00

Din roll som zon- eller regionordförande är viktig för att bibehålla väl fungerande klubbar. Lär dig mer om dina ansvarsområden som zon- eller regionordförande och få de resurser som hjälper dig bli en självsäker och målmedveten ledare.  

Legal Division-seminarium: Försäkring
15.45 - 17.00

Visste du att de aktiviteter er klubb genomför gör klubben och dess medlemmar ansvariga för dessa aktiviteter? Delta och diskutera vilket skydd som finns för lionmedlemmar genom LCI:s globala Allmänt ansvarsförsäkringsprogram och andra viktiga frågor kring riskhantering.

Agera lokalt, tänk globalt: Gör en större insats genom service
15.45 - 17.00

Hur kan vi utöka lokal service och stimulera till bredare förändring och hjälpa fler människor i en värld med begränsade resurser? Under det här seminariet kommer vi att diskutera samspelet mellan lokala åtgärder som leder till globala effekter i vårt samhälle. Den här interaktiva sessionen visar upp viktiga delar av effektivt lokalanpassade åtgärder for att uppnå excellens i att maximera era serviceinsatser. Kom och lär dig varför globala servicekampanjer är viktiga för att främja och stärka samhällen och hur Lions kan stödja dessa med insatser. En expertpanel och andra lionmedlemmar kommer att berätta om projektidéer, framgångshistorier och möjligheter till partnerskap.

Kvinnor och familj, rundabordssamtal
15.45 - 17.00

Att engagera kvinnor och familjemedlemmar i Lions är en möjlighet att öka Lions service och tillfredsställa växande behov på hemorten. För att främja sätt att engagera, avancera och utveckla möjligheter för dessa grupper, har arbetsgruppen för kvinno- och familjemedlemskap, som består av internationella ledare, samlat in internationella och regionala rekommendationer. Kom till Kvinnor och familj, rundabordssamtal så får du veta mer om de insamlade idéerna, diskutera nya idéer och utveckla handlingsplaner för er region i världen.

Videokonferensjämförelse
16.00 - 17.00

Med införandet av relativt billiga, högkapacitets bredbandstjänster inom telekommunikation, har videokonferenser fått stor betydelse för affärslivet, utbildning, medicin och media. Appar för videochatt och videokonferenser minskar behovet att resa för att folk ska kunna samlas, och bidrar också till att minska utsläppen av koldioxid, vilket både påverkar miljön och utbildning, hälsa och Lions Clubs. Lär er mer om olika typer av online videokommunikationsplattformar, fördelar och nackdelar, kostnader, nödvändig maskinvara, lätthet att använda och skärmdelning.

Måndag 7 juli


Bilda och stödja högskoleklubbar
13.00 - 14.30

Högskoleklubbar gör att studenter kan skapa verkliga förändringar och göra en insats på den lokala högskolan och runtom i världen. Precis som alla andra klubbar är det en utmaning att behålla medlemmarna, men högskoleklubbarna är ännu mer unika vad gäller det stöd de behöver. Det kan vara enkelt att bilda och stödja en högskoleklubb om man använder de verktyg och strategier som presenteras på seminariet.

Vad gör ett distrikts- eller multipeldistriktsmöte ”Fantastiskt”?
13.00 - 14.30

Lär er mer om viktiga komponenter och bästa arbetssätt för ett fantastiskt distriktsmöte, som berättas av distrikt som gör det på ett bra sätt.  Gör något mer av distriktsmötet än att bara uppfylla kravet i stadgarna och till ett evenemang som inspirerar, motiverar, utbildar och ger erkännande till klubbmedlemmar för ledarskap och service på era hemorter.  Kom och se de nya resurser som finns till stöd av distrikts- och klubbledare som är engagerade i att planera och anordna era distriktsmöten.  

Forum för ungdomsläger- och ungdomsutbytesordförande
13.00 - 14.30

Ordförande för ungdomsläger och ungdomsutbyte diskuterar programmet och lyssna på praktisk information för att främja lyckade läger och utbyten.

Lunch för Melvin Jones Fellows och progressiva Melvin Jones Fellows (biljettkrav)
13.30 - 15.00

Alla Melvin Jones Fellows och progressiva Melvin Jones Fellows kan köpa biljetter till LCIF:s årliga erkännande lunchevenemang som leds av LCIF-ordförande Wayne Madden. Stiftelsen visar en video och utmärkelser delas ut till 100 procent MJF-klubbar och Humanitära Partner.

Ledarskapsutbyte
14.30 - 16.30

Kom med på detta intensiva evenemang som bygger på Kanadas nationalsport under vintern – ishockey.  Ishockey bygger på individuella styrkor som skapar ett starkare lag, och är därför den främsta lagsporten – precis som effektiva lionledare. Under denna interaktiva session åker du skridsko med de bästa, vår internationella startfemma med lionledare som vägleder dig genom fyra rutiner som fokuserar på specifika ledarfärdigheter. Tänk på att du missar 100 procent av de skott du aldrig avlossar. Missa inte den här målchansen som lionledare!

Fråga, dela, lär: En instruktionsbroschyr för medlemmar och nya klubbar (på spanska)
14.45 - 15.45

Medlemskap är nyckeln till att ge service av hög kvalitet, men vad är nyckeln till att bygga upp medlemsantalet och starta nya klubbar? Denna interaktiva session ger lionmedlemmar tillfälle att ställa frågor, dela sina erfarenheter och lära av varandra medan vi diskuterar effektiva strategier för att öka medlemsantalet och hur nöjda de är i befintliga klubbar samt starta nya klubbar.

Fråga, dela, lär: En instruktionsbroschyr för medlemmar och nya klubbar (på engelska)
16.00 - 17.00

Medlemskap är nyckeln till att ge service av hög kvalitet, men vad är nyckeln till att bygga upp medlemsantalet och starta nya klubbar? Denna interaktiva session ger lionmedlemmar tillfälle att ställa frågor, dela sina erfarenheter och lära av varandra medan vi diskuterar effektiva strategier för att öka medlemsantalet och hur nöjda de är i befintliga klubbar samt starta nya klubbar.

Fråga, dela, lär: En instruktionsbroschyr för medlemmar och nya klubbar (på franska)
16.00 - 17.00

Medlemskap är nyckeln till att ge service av hög kvalitet, men vad är nyckeln till att bygga upp medlemsantalet och starta nya klubbar? Denna interaktiva session ger lionmedlemmar tillfälle att ställa frågor, dela sina erfarenheter och lära av varandra medan vi diskuterar effektiva strategier för att öka medlemsantalet och hur nöjda de är i befintliga klubbar samt starta nya klubbar.

Legal Division-seminarium: Varumärken
16.00 - 17.00

Du känner till logotypen, men vet du hur den ska användas? Ta reda på hur du ska använda Lions registrerade varumärken i klubbens och distriktets verksamhet i enlighet med LCI:s varumärkespolicy.

Agera lokalt, tänk globalt: Gör en större insats genom service
16.00 - 17.00

Hur kan vi utöka lokal service och stimulera till bredare förändring och hjälpa fler människor i en värld med begränsade resurser? Under det här seminariet kommer vi att diskutera samspelet mellan lokala åtgärder som leder till globala effekter i vårt samhälle. Den här interaktiva sessionen visar upp viktiga delar av effektivt lokalanpassade åtgärder for att uppnå excellens i att maximera era serviceinsatser. Kom och lär dig varför globala servicekampanjer är viktiga för att främja och stärka samhällen och hur Lions kan stödja dessa med insatser. En expertpanel och andra lionmedlemmar kommer att berätta om projektidéer, framgångshistorier och möjligheter till partnerskap.


Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting