Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Lions Newswire


print
Newswire Banner

Newswire

I vår utgåva för september får du veta mer om evenemanget Lions dag i Vita Huset, Lysande startsutmärkelser, kampanjen Syn till alla med mera. Läs vidare för senaste nyheterna och informationen från Lions Clubs International.

Lions dag i Vita Huset

Vita HusetDen 2 oktober delar Lions Clubs International värdskapet för Lions dag i Vita Huset i Washington, D.C. Lionmedlemmar som utvalts till “Mästare på förändring” får ett erkännande vid evenemanget och deltar i en paneldiskussion. Andra höjdpunkter under dagen innefattar en rundtur i Vita Husets östra flygel och en information för Vita Husets samhällsledare, under vilken lionmedlemmarna tillsammans med statstjänstemän och statliga myndigheter kan diskutera ämnen som läsning och läs-och skrivkunnighet, hälsovårdsservice med mera. Evenemanget kommer att streamas direkt online. För mer information, besök sajten Lions dag i Vita Huset. För frågor, kontakta GovernmentRelations@lionsclubs.org.

Lions deltar i USAIDs evenemang för läs-och skrivkunnighet

För att fira Internationella läskunnighetsdagen den 8 september anordnar U.S. Agency for International Development (USAID) ett specialevenemang för viktiga diskussioner med världsledare för att betona vikten av läs-och skrivkunnighet globalt. Linda Madden kommer att tala om samhällets förmåga att öka läs-och skrivkunnigheten bland barn och vuxna, samt fokusera på lionklubbarnas insatser bland blinda och synskadade. Det blir även en aktivitet för återvinning av glasögon för att visa deltagarna hur de kan bidra på sina hemorter och hjälpa barn runtom i världen att få bättre syn. Evenemanget äger rum 7 september. För att få veta mer om LCI:s partnerskap med USAID för att främja läs-och skrivkunnighet globalt, läs vårt pressmeddelande. För mer information om att öka läs-och skrivkunnigheten, besök sidan för Programmet för läsinsatser.

En stark start är en lysande start

Utmärkelser för Lysande startHar distriktets medlemssiffror rusat i höjden? President Madden har precis rätt utmärkelse för er: I en värld av tjänande 2012 - 2013 Lysande startsutmärkelser. Distriktsguvernörer med starka medlemsresultat i slutet av första kvartalet får en utmärkelse för sina teams insatser. Lysande starten går fort framåt delas ut till distrikt med två nya klubbar eller positiv tillväxt per 31 oktober. Lysande starten ökar farten delas ut till distrikt med två nya klubbar och positiv tillväxt per 31 oktober. Kom ihåg: En stark start är nyckeln till en stark spurt! För mer information, e-posta till extension@lionsclubs.org.

Kampanjen Syn till alla – utökar vår räckvidd!

Oktober månads globala servicekampanj fokuserar på “Syn till alla”. Samla klubben och planera ett serviceprojekt för att främja god syn, eller göra en insats för barn och vuxna som lever med blindhet eller nedsatt syn. Projektidéer såsom att anordna synvårds- och säkerhetspresentationer för skolbarn, sponsra en blindskriftsutställning på ert lokala bibliotek, göra en frivilliginsats i ett rekreationsprogram eller läger för blinda med mera.  Material och resurser finns för att hjälpa till att genomföra ett lyckat kampanjprojekt.  För frågor, kontakta programs@lionsclubs.org.

Gör det här året framgångsrikt för LCIF

LCIF:s mässlingsinitiativI oktober förra året utmanade Bill & Melinda Gates Foundation Lions och LCIF att samla in USD 10 miljoner till en mässlingskampanj, så skulle de matcha med USD 5 miljoner. Lions har samlat in mer än hälften av utmaningens anslagsmedel. När årsdagen för utmaningen nu närmar sig, låt oss göra året framgångsrikt. Du kan hjälpa till att ge barn runtom i världen ett friskare liv genom att göra en donation. Medel kan doneras till LCIF via check, banköverföring eller en onlinedonation. Du kan även dubbla din donations värde genom att delta i din arbetsgivares matchande gåvoprogram, om ett sådant finns. Det är dags att engagera sig!

LIONS QUARTERLY

Lions Quarterly Picture

Titta på LQ och få reda på mer om Lions omfattande synresa i Honduras.

HÖJDPUNKTER

Lions blogg
Läs vår blogg för artiklar, nyheter, foton och videor.

Lions Clubs iPhone-app 
Ladda ner vår iPhone-app för att hålla dig uppdaterad om våra nyheter.

TÄVLINGAR

Rapp-video inom programmet för läsinsatser
Läs nomineringsformuläret för att få veta hur man deltar.

Fredsaffischtävlingens video
Engagera dig! Se hur barn framställer fred genom konstverk.

EVENEMANG

Lions världssyndag
Visa upp era synaktiviteter för oktober 2012.

Kalendarium
Ta del av kommande Lions-evenemang som klubben kan delta i lokalt.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting