Visit LCIF's new websiteLions Clubs International
Lions Worldwide Week of Service
Lions Clubs Online Radio
HemHem  >  Nyheter och evenemang  >  E-newsletter  >  Lions Newswire

Lions Newswire

Newswire

I oktober månads utgåva får du veta mer om Klubbens excellensprocess, Välrdsdiabetesdagen, Lions partners för programmet för läs- och skrivsvårigheter, Leo till Lion-programmet med mera.

Registrera er till Klubbens excellensprocess

CEP:s logotypVill ni att klubben ska vara på väg till excellens? Registrera er till Klubbens excellensprocess (CEP)! CEP är en rolig, interaktiv process som kan hjälpa alla klubbar till bättre tjänande, förbättra medlemmarnas upplevelse och utveckla mål och handlingsplaner som håller klubben på spåret för tillväxt och fortsatta framgångar. Klubbarna kan välja mellan två format: CEP Pro och CEP Lite.

Läs mer om CEP, välj den version som känns rätt för er klubb och registrera er i dag!

Förbered er för diabetesmånaden och Världsdiabetesdagen

Ni kanske känner någon som lever med diabetes. The International Diabetes Federation (IDF) påstår att varannan personer med diabetes inte vet att de har det. Den service som Lions ger genom diabetesprojekt är mycket viktig! Tag tillfället i akt under november månad som är Lions informationsmånad om diabetes för att öka kännedomen, uppmuntra till tidig diagnos och främja hälsosamma aktiviteter såsom synundersökning med dilaterad pupill, bättre näringsintag och ökad fysisk aktivitet. Besök vår sida för diabetesinformation och åtgärder för information, projektidéer och resurser!

Leo-till-Lion-program Ett nytt sätt att öka medlemsantalet

Leo-till-Lion-fotoForskning visar att unga personer som utför frivilligarbete är dubbelt så benägna att också göra det som vuxna. Lions stödjer unga frivilliga genom leoklubbsprogrammet, och många leomedlemmar fortsätter att tjäna på sina hemorter när de blir vuxna. För att värna om deras engagemang och energi, fundera över att bjuda in tidigare leomedlemmar att gå med i er lionnklubb som en del av medlemstillväxtmånaden i oktober. Ni får fler händer som kan genomföra fler serviceprojekt och säkerställer samtidigt klubbens existens i många år framöver. Hjälp till att förnya leomedlemmars livstidsåtagande att tjäna genom att inbjuda dem till att bli lionmedlemmar.

Titta på nya säsongen av Lions Quarterly

I oktober månads utgåva av videomagasin Lions Quarterly (LQ) kan ni se hur lionmedlemmar runtom i världen gör en global insats genom åtgärdsprogrammet för läs- och skrivsvårigheter – från att skapa mobila bibliotek som ökar tillgången till böcker till att förbättra förmågan att läsa punktskrift och teknik för bättre läskunnighet. Se hur lion- och leomedlemmar på Hawaii kontaktar unga flickor i Afghanistan, och lionmedlemmar i Australien återställer och underhåller en lokal våtmarksmiljö. Till sist kan ni se hur lionmedlemmar i Indien lyfter människor ur fattigdom genom ett mikrofinansieringsprogram. Så titta nu och kom ihåg att dela med er av LQ till klubbens medlemmar, projektpartner och dem som bor på er hemort. Videon finns på Lions News Network (LNN) och YouTube.

En av våra partner: Vikten av att kunna läsa

Reading Is Fundamentals logotypMedan lionmedlemmar från hela världen gör framsteg genom att förbättra läskunnigheten genom åtgärdsprogrammet för läs- och skrivsvårigheter, har klubbar och distrikt i USA en viktig möjlighet att främja glädjen med att kunna läsa och lära sig genom hela livet. Genom ett partnerskap med Reading Is Fundamental (RIF) kan lionmedlemmar sätta böcker i händerna på landets mest utsatta barn. RIF är USA:s största ideella organisation för läskunnighet och man fokuserar på att dela ut gratis böcker och läskunnighetshjälpmedel till familjer med låga inkomster. Genom att ge barn möjlighet att äga böcker inspirerar RIF barnen att läsa hela livet och komma så långt som möjligt i livet. För mer information om hur er klubb kan bli partner till RIF och engagera sig, kontakta lions@rif.org.

LIONS QUARTERLY

LQ

HÖJDPUNKTER

Presidentens serviceblogg

Läs om internationella presidenten Barry Palmers serviceaktiviteter runtom i världen.

Digitaltidningen LION

Tidningen LION (huvudkontorets utgåva) finns online med ytterligare material, videor och länkar.

TÄVLINGAR

2013 - 2014 års fredsaffischtävling

Köp en sats för nästa års tema, ”Vår värld, vår framtid”.

EVENEMANG

Lions världssyndag

10 oktober 2013

Vita käppen-dagen

15 oktober 2013

Evenemangskalender

Ta del av kommande Lions-evenemang som klubben kan delta i lokalt.

CONNECT WITH US ONLINE

Join one or more of these online communities to network with other Lions. Share information, ideas and videos. And let the world know you're proud to be a Lion!

YouTube, Twitter, MySpace, Facebook, LinkedIn, Flickr

SUBSCRIBE NOW!

Receive Newswire Every Month!


© Lions Clubs International       300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting