Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Lions Newswire


print
Newswire Banner

Newswire

I vår oktoberutgåva får du veta mer om 25:e fredsaffischtävlingen, informationsmånaden om diabetes, Leo-till-Lion-programmet med mera. Läs vidare för senaste nyheterna och informationen från Lions Clubs International.

Lions internationella fredsaffischtävling firar 25-årsjubileum

Fredsaffischtävlingen 25 årÅret 2012 - 2013 firar Lions internationella fredsaffischtävling 25-årsjubiléum. Programmet hjälper till att lägga grunden för global fred och ger barn en möjlighet att uttrycka sig. Dessutom är det här ett värdefullt PR-verktyg. Främja programmet på hemorten genom att skicka ett pressmeddelande till lokala mediaföretag och utnyttja sociala media såsom Facebook och Twitter för att sprida resultat, bilder och videor, samt visa ditt stöd med en fönsterskylt som finns i alla satser. Engagera dig! Läs mer om att främja fredsaffischtävlingen.

November är Lions informationsmånad om diabetes

November ger speciella möjligheter för dig att tjäna genom att sprida information om diabetes. Ge kraft på hemorten och agera nu! Samarbeta med lokal vårdgivare och anordna diabetes- eller synundersökningar, dela ut nya diabetesbokmärken (ladda ner eller köpt en bunt); eller planera en Framstegspromenad: Lions evenemang för diabetesinformation. Genom Framstegspromenaden kan klubben anordna ett roligt, väl synligt samhällsevenemang som uppmuntrar till nyttig motion och samtidigt främjar information, prevention och kontroll av diabetes. För mer information, e-posta till programs@lionsclubs.org.

Leo-till-Lion-program Ett nytt sätt att öka medlemsantalet

TrädplanteringsprojektStudier visar att fler ungdomar än tidigare utför frivilligarbete. Öka antalet medlemmar och få fräscha, ungdomliga idéer till aktiviteter genom att inbjuda tidigare leomedlemmar att bli med i er klubb. Ni får fler händer som kan genomföra fler serviceprojekt och säkerställer samtidigt klubbens existens i många år framöver. Tidigare leomedlemmar är redan hängivna att göra en insats i det lokala, nationella och internationella samhället. Hjälp till att förnya leomedlemmars livstidsåtagande att tjäna genom att inbjuda dem till att bli lionmedlemmar.

Titta på nya säsongen av Lions Quarterly

I vår oktoberutgåva av Lions Quarterly (LQ) videomagasin ser du hur lionmedlemmar ger mat och kläder till behövande; hjälper elever få personlig uppmärksamhet genom att stödja en specialskola för döva, blinda och handikappade barn, kombinerar nöje, god kondition och hälsa med samhällsinsamlingar och ger handtillverkade leksaker till barn under skollov och på födelsedagar. Fira också 10 år med Seende barn och se hur lionmedlemmar förbättrar läs- och skrivkunnigheten på sina hemorter som en del av det globala programmet för läsinsatser. Titta på LQ tillsammans med klubbens medlemmar, projektpartner och boende på din hemort. Videon finns på Lions News Network (LNN), YouTube och för nedladdning från iTunes.

Fira 10 år med Seende barn

SynundersökningarLCIF och Johnson & Johnson Vision Care (JJVC) firar 10-årsjubileum för sitt partnerskap och synundersökningar av mer än 16 miljoner barn genom programmet Seende barn. LCIF och JJVC skapade Seende barn för att ta itu med de höga siffrorna för synnedsättning bland barn i Asien. Seende barn leds av lionmedlemmar, JJVC-anställda och lokala partner och utbildar frivilliga i att genomföra synundersökningar och synvårdsutbildning i skolor bland fattiga. Vid beov remitteras elever till en lokal synvårdsspecialist och får en synundersökning, glasögon och ytterligare vård utan kostnad. Sedam programmet startade har Johnson & Johnson utlovat USD 2 miljoner i medel till synundersökningar för Seende barn. Besök LCIF:s sida för Seende barn för mer information.

LIONS QUARTERLY

Lions Quarterly Picture

Titta på LQ och få veta hur Lions delar ut mat och kläder.

HÖJDPUNKTER

Lions blogg

Läs vår blogg för artiklar, nyheter, foton och videor.

Lions Clubs iPhone-app 

Ladda ner vår iPhone-app för att hålla dig uppdaterad om våra nyheter.

TÄVLINGAR

Rapp-video inom programmet för läsinsatser

Läs nomineringsformuläret för att få veta hur man deltar.

Lions internationella uppsatstävling

Barn med synnedsättningar uttrycker sina känslor för fred.

EVENEMANG

Mästare på förändring

Vita Huset ger Lions ett erkännande den 2 oktober.

Lions världssyndag

Visa upp era synaktiviteter för oktober 2012.

Kalendarium

Ta del av kommande Lions-evenemang som klubben kan delta i lokalt.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting