Visit LCIF's new websiteLions Clubs International
Lions Worldwide Week of Service
Lions Clubs Online Radio
HemHem  >  Nyheter och evenemang  >  E-newsletter  >  Lions Newswire

Lions Newswire

Newswire

I vår majutgåva får du en inblick bakom kulisserna i 2011 års vinnare av fredsaffischtävlingen i FN, lär dig hur man planerar ett unikt återvinningsprojekt på hemorten, med mera. Läs vidare för senaste nyheterna och informationen från Lions Clubs International.

Lions internationella vinnare av fredsaffischtävlingen talar om fred i FN

Förstapristagaren i fredsaffischtävlingenPå Lions dag med FN hedrade vi nyligen Raj Phairembam, en 11-årig pojke från Moirang, Manipur, Indien, som skapade årets vinnande fredsaffisch. Efter att internationella presidenten Sid Scruggs delat ut priset till Raj, överraskade Raj deltagarna med att göra en donation. “Jag villl dela den smärta jag känner för Japan på grund av tsunamim … jag vill donera USD 250 genom Lions Clubs Internationals president.” Besök vår blogg för en titt bakom kulisserna på Rajs dag i FN.

Lions hjälper till att minska blindhet med 26 miljoner

En studie av Världshälsoorganisationen år 2010 visar att blindhet har minskat globalt med nio procent, eller 26 miljoner människor, sedan 2004. Genom SightFirst har Lions haft en viktig roll i denna framgång. Läs pressmeddelandet.

Lionmedlemmar skapar en modetrend av skräp

Modeshow med återvunnet skräpMed berg i väster och havet i öster är kuststaden Kaikoura på Nya Zeelands sydö en naturskön plats. Men miljöer som den här behöver skyddas. Kaikoura Seaward Lions såg behovet och lyckades engagera lokalbefolkningen genom en Modeshow med återvunnet skräp. Läs om hur Lions genomförde projektet. Och få “Tips och verktyg” som kan användas för att genomföra ett liknande projekt på din hemort.

Lionklubbsdagen med Seattle Mariners, söndagen den 3 juli

Den som kommer till internationella kongressen i Seattle en dag för tidigt är välkommen att delta i Lionklubbsdagen på basebollmatch! Seattle Mariners spelar mot San Diego Padres söndagen den 3 juli. Matchen börjar 13.10 på Safeco Field i Seattles vackra centrum. Rabatterade biljetter kan bara köpas via en exklusiv webbplats för Mariners/Lions. Och alla lionmedlemmar får en gratis T-shirt som minne per köpt biljett. Registrera dig för att delta i Lionklubbsdagen med Mariners.

Sista datum för att starta en ny klubb i juni

Om ni startar en ny lionklubb det här budgetåret, observera att Lions Clubs Internationals huvudkontor måste få in alla ifyllda blanketter och betalning senast 20 juni 2011. Vid behov av en utökningssats ladda ner satsen eller kontakta Membership Programs and New Clubs Marketing Department.


LIONS QUARTERLY

Titta på LQ och se hur Lions i Kalifornien hjälper blinda.

HÖJDPUNKTER

Mobilapp för kongressen
Ladda ner vår mobilapp 2011 för de senaste kongressnyheterna.

Hjälpa ungdomar
Läs om hur Lions Quest utökas tack vare ett nytt anslag.

Rädda synen
Se hur Insatser för barn med grå starr bekämpar blindhet.

TÄVLINGAR

Fredsaffischtävling
Sponsra en fredsaffischtävling på din hemort.

EVENEMANG

Lions kampanjmånad för insamling av glasögon
Främja klubbens insatser för glasögonåtervinning i maj.

Kalendarium
Ta del av kommande Lions-evenemang som er klubb kan främja lokalt.


© Lions Clubs International       300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting