Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Lions Newswire


print
Newswire Banner

Newswire

I juli månads utgåva får du veta mer om Lions Program för läsinsatser, nya tygmärken för klubbar, videor med mera. Läs vidare för senaste nyheterna och informationen från Lions Clubs International.

Lions program för läsinsatser startat

Program för läsinsatser, logotypVisste du att 1 av 4 personer i skolåldern är analfabet? Den här månaden startar internationella presidenten Wayne Madden en global servicekampanj, Lions program för läsinsatser som fokuserar på att förbättra läs- och skrivkunnigheten och tillgången till utbildningsresurser.  Under det här tjänsteåret uppmuntras klubbar runtom i världen att anordna projekt som främjar läsning och utbildning. För att komma igång, gå igenom listan med potentiella partner att samarbeta med och ladda ner projektplaneringshandboken.

Kandidater söks för utmärkelser för ”En värld av hjälpinsatser” och rapvideo

Utmärkelser för ”En värld av hjälpinsatser” ger ett erkännande för utomordentliga framgångar vid leo- och lionservice i åtta kategorier. En rolig, ny kategori är “Bästa rapvideo inom Programmet för läsinsatser”. Så, lion- och/eller leomedlemmar, testa era färdigheter i att rimma och skapa er egen rapmusikvideo om hur man ska få barn att läsa. Videor bör inte vara mer än två minuter långa. Läs nomineringsformuläret för att få veta hur man deltar.

LCIF inför nya tygmärken för klubbar

Tygmärket En spruta, ett liv,Som världens ledande serviceklubbsorganisation har Lions haft många viktiga framgångar. Lokala och globala initiativ att stärka samhällen tas varje dag och många av dem fokuserar på syn, ungdom och insatser efter en katastrof. Nu hjälper Lions till att utrota mässlingen, en sjukdom som varje dag dödar hundratals barn. LCIF ger med glädje ett erkännande till generösa klubbar med ett nydesignat tygmärke. Klubbar som i genomsnitt donerar USD 50, USD 100, USD 250 eller mer per medlem får en motsvarande tygmärke för En spruta, ett liv: Lions mässlingsinitiativ. Medlemssiffran utgår från antalet 1 januari 2012.

Ny säsong för LQ

Juli 2012 innebär starten på en ny säsong för LQ, Lions Quarterly videomagasin. I den här utgåvan kan du se hur lionmedlemmar reser till Honduras för en omfattande synresa, fokuserar på barn genom att erbjuda ett förskoleprogram i Virginia, USA, återuppbygger en fiskeby efter en förödande tsunami i Indien och ser hur en klubb i Texas, USA, använder sociala media för att visa upp sina klubbaktiviteter och engagera frivilliga. Se också hur Lions gör en insats genom En spruta, ett liv: Lions mässlinginitiativ och firar 25 år med lovvärd fred. Titta på LQ tillsammans med klubbens medlemmar, projektpartner och boende på din hemort. Videon finns på Lions News Network (LNN), YouTube och för nedladdning från iTunes.

Leder för livet

En ny leovideo, ”Leder för livet”, gjorde debut under det allra första Leo/Lion-toppmötet i Busan, Sydkorea. Denna inspirerande video tar upp ledarskap, erfarenheter och möjligheter som finns för unga människor genom leoklubbarna. Alpha och Omega leoklubbar ger möjligheter för unga frivilliga och är också ett bra ställe för att växa och ha roligt.  ”Leder för livet” illustrerar leos anda av att tjäna andra och det viktiga partnerskapet med Lions som leder till ett livslångt tjänande. Ladda ner videon gratis från iTunes.

LIONS QUARTERLY

Lions Quarterly Picture

Se på LQ för att få veta hur Lions har återuppbyggt en fiskeby i Indien efter en förödande tsunami.

HÖJDPUNKTER

Onlinekongress
Se höjdpunkter, resultat och foton från vår internationella kongress i Busan.

Lions blogg
Läs vår blogg för att få nyhetsuppdateringar under månaden.

TÄVLINGAR

Utmärkelser för ”En värld av hjälpinsatser”
Visa tävlingskategorier och nomineringsformulär.

Resultat från tävlingar
Visa tävlingsresultat som tillkännages under kongressen.

EVENEMANG

Kalendarium
Ta del av kommande Lions-evenemang som klubben kan delta i lokalt.

ANZI Forum
31 augusti – 2 september 2012 Queenstown, Nya Zeeland

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting