Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Lions Newswire


print
Newswire Banner

Newswire

I vår utgåva för februari får du se hur Lions generösa donationer ger hopp – och hem – på Haiti, lära dig hur man samordnar ett evenemang med andra lionklubbar, får en förhandstitt på 2011 års internationella kongress i Seattle med mera. Läs vidare för senaste nyheterna och informationen från Lions Clubs International.

Lions donerar USD 6,1 miljoner för att ge hopp, hem på Haiti ett år senare

Haiti - ett år senareMånga familjer förlorade allt när en stor jordbävning drabbade Haiti för ett år sedan. Tack vare lionmedlemmar runtom i världen flyttar nu hundratals av dessa familjer in i nya hem.

Lions var bland de första att erbjuda hjälp efter katastrofen och gav de hemlösa mat, vatten och tak över huvudet. Ett år senare har lionmedlemmar runtom i världen donerat mer än USD 6,1 miljoner till LCIF:s jordbävningsfond för Haiti. Och LCIF använder dessa medel för att ge hem – och hopp – på Haiti. Läs bloggen.

Hur man samordnar ett evenemang tillsammans med andra lionklubbar

För blinda och synskadade som bor i norra Illinois kan det verka omöjligt att ägna sig åt vintersport. Lokala lionmedlemmar ville ge de synskadade en chans att uppleva glädjen av att åka skidor. De såg också möjligheten att vara värd för ett årligt evenemang som erbjuder kamratskap och utomhusaktiviteter för de blinda. Få reda på hur lionmedlemmar genomförde detta projekt – och få “Tips och verktyg” som du kan använda för att hjälpa klubben planera ett projekt som det här på din hemort.

Internationella kongressen, förhandsvideo

Internationella kongressen - Seattle, Washington, USANu är det dags igen! I mer än 90 år har lionmedlemmar från hela världen delat nöje och kamratskap på vår internationella kongress. Vi hoppas att du är med oss 4 - 8 juli 2011 i Seattle, Washington, USA för att njuta av kongressens höjdpunkter, såsom förra utrikesministern i USA Condoleezza Rice. Inspirerande sångerskan LaDonna Gatlin. Och Bill Gates Sr., delad ordförande i Bill & Melinda Gates Foundation. Få en förhandstitt på årets evenemang – och se vår nya förhandsvideo till kongressen.

Mars månads information om ögondonation

I USA hjälper varje år hornhinnetransplantationer till att återställa synen för mer än 52 000 personer – och Lions ögonbanker spelar en viktig roll! Lions ögonbanker hjälper också till att rädda synen genom viktig forskning för att hitta botemedel mot andra sjukdomar som orsakar blindhet. Om din klubb vill planera en samhällsaktivitet för att främja ögondonationer i mars, kontakta en Lions ögonbank i närheten.

Starta nya lionklubbar

Innan papperen för att starta en ny lionklubb skickas in är det viktigt att använda de senaste formulären – och fylla i alla papper ordentligt. För att hjälpa dig med det har vi skapat en Checklista för charteransökan som du kan använda innan du skickar in papperen så att behandlingen går fort. För mer information, kontakta Membership Programs and New Clubs Marketing Department.

LIONS QUARTERLY

Lions Quarterly Picture

Titta på LQ för att se hur Lions tacklar en fråga som berör en miljard människor.

HÖJDPUNKTER

Lions blogg
Läs vår blogg för att få nyhetsuppdateringar under månaden.

TÄVLINGAR

Fredsaffischtävling
Sponsra en 2011 – 2012 års fredsaffischtävling på din hemort.

Internationell tävling
Anmäl ert nyhetsbrev, er samlarnål, ert tygmärke eller er webbplats i dag.

Fototävling om miljö
Skicka in multipeldistriktets fotobidrag senast 1 mars 2011.

EVENEMANG

Kalendarium
Ta del av kommande Lions-evenemang som er klubb kan främja lokalt.

Lions dag med FN
Registrera dig för att delta i Lions dag med FN i New York och Nairobi 18 mars 2011. 

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting