Visit LCIF's new websiteLions Clubs International
Lions Worldwide Week of Service
Lions Clubs Online Radio
HemHem  >  Nyheter och evenemang  >  E-newsletter  >  Lions Newswire

Lions Newswire

Newswire

I vårt utgåva för december får du information om Lions dag med FN, partners för programmet för läs- och skrivsvårigheter, internationella presidentens utmärkelse med mera.

Registrera dig för Lions dag med FN

Lions dag med FNDet finns ännu möjlighet att registrera sig för den 35:e årliga Lions dag med FN som firas 1 februari 2013 i New York. Läs mer om Lions partnerskap med FN och hur vi kan samarbeta för vårt gemensamma engagemang såsom läs- och skrivkunnighet, hungersnöd och FN:s millenniemål.  Vi ska fira Lions 25:e år med att främja internationell förståelse genom Fredsaffischtävlingen, tillsammans med ett speciellt tillkännagivande av förstaprisvinnarna i Lions fredsuppsats- och fredsaffischtävlingar. Få mer information om Lions dag med FN och registrering online.

Ge erkännande till dem som tjänar världen

Ta dig tid att skicka in en nominering till utmärkelsen I en värld av tjänande, och ge ett erkännande till dem som är förebilder för vårt arbete med lindrande av hungersnöd, läs- och skrivkunnighet, ungdomar, miljö och att hjälp till synskadade. Lyft fram er klubbs kreativitet genom att ta fram en rapvideo för att hjälpa till att få barn att läsa och anmäla sig till Bästa rapvideo för programmet för läs- och skrivkunnighet. En särskild ceremoni hålls vid Lions Clubs Internationals kongress år 2013 i Hamburg, Tyskland.

Främja läs- och skrivkunnighet genom att skänka böcker

Främja läs- och skrivkunnighetJulhelgen är rätt tid för speciellt firande och möjlighet att ge en gåva. Fundera över att ge en bok som gåva till ett barn eller en vuxen. För information och idéer, se partnersidan för läs- och skrivkunnighetsprogram. Att samarbeta med partners kan öka era resurser och hur långt er service når. Skänk en bok till vuxna eller barn vid era synundersökningar. Lägg med barnböcker när ni delar ut mat till en hungrande familj.  Ge en punktskriftsbok till ett barn som är blint. Ingå partnerskap med ett lokalt sjukhus och ge böcker till nyfödda barns föräldrar.  Ta reda på hur ni kan hjälpa till att främja tidig läs- och skrivkunnighet och skolmognad med LCI:s partner Reach Out and Read.

Lions använder en teammetod

Gör det inte ensam -- det globala medlemsteamet är på din sida! För framgångsrika klubbar, nöjda medlemmar och effektiv service är det bra med ett team. Alla distriktsledare har nytta av att använda en teammetod för medlemsutveckling som förklaras av Handbok för GMT-distriktskoordinatorn. Använd dig av de många resurser som finns på listor i handboken. Läs om hur din nuvarande roll påverkar ditt team, eller hitta en teamroll som bäst passar dina intressen.

Hjälp till att bryta hungersnödens onda cirkel

Lindra hungersnödLionmedlemmar runtom i världen fortsätter sina insatser för att bekämpa kronisk hungersnöd på sina hemorter.  Delta i kampanjen ”Lindra hungersnöd” (december och januari) för att hjälpa splittrade och skadade familjer och bygga upp ett starkare samhälle. Samla klubben och anordna serviceprojekt såsom att fylla på ett lokalt soppkök eller leverera mat till äldre ortsbor. Att dela ut näringsrik mat för ett skolmatsprogram kan hjälpa barn att växa och lära sig. Överväg att hjälpa till i en lokal matbank och bjud in folk på orten att hjälpa till att bekämpa hungersnöd. Kom ihåg att rapportera era hungersnödsprojekt via onlinetjänsten Serviceaktivitetsrapport.

LIONS QUARTERLY

Titta på LQ och få veta hur Lions tillverkar leksaker till barn.

HÖJDPUNKTER

Lions blogg

Läs vår blogg för artiklar, nyheter, foton och videor.

Digitaltidningen Lion

Hela tidningen Lion (huvudkontorets utgåva) finns online med ytterligare material, videor och länkar.

TÄVLINGAR

Rapp-video inom programmet för läsinsatser

Läs nomineringsformuläret för att få veta hur man deltar.

Fototävling om miljö

Lionmedlemmar kan skicka in foton från sina hemmiljöer i en av följande fem kategorier:

EVENEMANG

Tidig kongressregistrering

Tidig registreringsavgift gäller till 31 december.


Kalendarium

Ta del av kommande Lions-evenemang som klubben kan delta i lokalt.


© Lions Clubs International       300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting