Visit LCIF's new websiteLions Clubs International
Lions Worldwide Week of Service
Lions Clubs Online Radio
HemHem  >  Nyheter och evenemang  >  E-newsletter  >  Lions Newswire

Lions Newswire

Newswire

I vår utgåva för augusti får du veta mer om Internationella läskunnighetsdagen, Engagera våra ungdomar, videor med mera. Läs vidare för senaste nyheterna och informationen från Lions Clubs International.

Fira internationella läskunnighetsdagen

Internationella läskunnighetsdagenFN:s internationella läskunnighetsdag firas 8 september och fokuserar på globala behov av läs- och skrivkunnighet. Din klubb kan samarbeta med lionmedlemmar runtom i världen och fira denna speciella dag genom att anordna ett serviceprojekt för att främja läsning och utbildning på hemorten. Det är lätt att sätta igång! Gå bara in på Lions program för läsinsatser för användarvänliga resurser, såsom en planeringshandbok, projektidéblad, partnerskapsmöjligheter, reklambokmärken med mera. Dokumentera klubbens läsinsatsaktivitet via LCI:s online serviceaktivitetsrapport senast 1 maj 2013 så får ni det nya färgglada tygmärket för programmet för läsinsatser. Få också information om partnerskapet mellan United States Agency for International Development (USAID) och LCI för att främja läs- och skrivkunnigheten runtom i världen. (Foto: Dan Morris)

Augusti månads globala servicekampanj

Den här månadens globala servicekampanj fokuserar på “Engagera våra ungdomar”. Lions kan engagera ungdomar i service genom att planera projekt som ungdomar kan relatera till. Att uppmuntra deras insatser och deltagande kan hjälpa dagens ungdomar att förvärva värdefulla ledarfärdigheter i en tjänande värld. Projektididéer kan vara att måla en lekplats, donera material till lokala skolor, anordna en sällskapsspelstävling med mera. Få mer information om “Engagera våra ungdomar” och våra andra globala servicekampanjer. För information, kontakta programs@lionsclubs.org.

Höjdpunkter från LCI:s internationella kongress på YouTube

Internationella kongressenMer än 55 000 registrerade lion- och leomedlemmar deltog i Lions 95:e internationella kongress förra månaden i Busan, Sydkorea. Lionmedlemmar från mer än 100 länder hade möjlighet att få kontakt med andra klubbar runtom i världen, lära sig under arbetsmöten och seminarier, njuta av en fantastisk parad och underhållande plenarsessioner och mycket annat. Höjdpunkter från kongressen kan ses på LCI:s YouTube-kanal. Eller fyll i ett formulär och beställ en DVD med höjdpunkter från kongressen, ett 15-minuters musik- och videomontage så att du kan uppleva allt det spännande igen med klubben, familjen och vänner.

#Vi tjäna: 100 enkla serviceprojektidéer

LCI:s president Wayne A. Maddens tema, I en värld av hjälpinsatser, fokuserar på att utöka lionklubbarnas insatser för att anta nya utmaningar. Sök efter 100 enkla serviceprojektidéer i kategorier såsom ungdom, hälsa/näring och miljö som hjälper klubben att göra em större insats på hemorten och ute i världen. Lionmedlemmar kan dela med sig av sina serviceprojektsuppdateringar på @lionsclubsorg på Twitter genom att använda hashtag #WeServe. Dessa uppdateringar kommer också att läggas upp på president Maddens temasida för alla lionmedlemmar i hela världen.

Uppnå mer med klubbens excellensprocess

Klubbens excellensprocess (CEP) är ett seminarieprogram som ägnar sig åt förbättring av lionklubbar genom att undersöka samhällets behov, tilldela resurser och utveckla klubbarnas mål och handlingsplaner. Programmet består av fyra steg på vardera cirka en timme och kan genomföras på ett klubbmöte, en klubbreträtt eller annan samling. Ta reda på mer om CEP och be klubben eller distriktet delta. För frågor, kontakta clubexcellenceprocess@lionsclubs.org.

LIONS QUARTERLY

Titta på LQ för att få veta hur Lions Clubs program Barn först hjälper barn lyckas i skolan.

HÖJDPUNKTER

Onlinekongress
Se höjdpunkter, resultat och foton från vår internationella kongress i Busan.

Lions Clubs iPhone-app
Ladda ner vår iPhone-app för att hålla dig uppdaterad om våra nyheter.

TÄVLINGAR

Rapp-video inom programmet för läsinsatser
Läs nomineringsformuläret för att få veta hur man deltar.

Fredsaffischtävlingen
Det nya temat för 2012 - 2013 är ”Föreställ dig fred”.

EVENEMANG

Kalendarium
Ta del av kommande Lions-evenemang som klubben kan delta i lokalt.

USA/Kanada Forum
13-15 september 2012: Tampa Bay, Florida, USA


© Lions Clubs International       300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting