Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Lions Newswire


print
Newswire Banner

Newswire

Den här månadens utgåva av Newswire fokuserar på GÅVO-säsongen. Den här speciella tiden på året är ett tillfälle för lionmedlemmar att ge ännu mer till sina hemorter – t.ex. genom att stödja ögondonationer, ge mat till dem som lider hungersnöd eller donera till LCIF. Lär er hur er klubb kan ge tillbaka.  

Ge tillbaka till er hemort på det nya året

Under 10 - 16 januari kan ni ge tillbaka till er hemort genom att delta i Lions globala hjälpvecka för att bekämpa hungersnöd och fattigdom. Detta speciella internationella evenemang är utformat så att det ska ge värdighet till nästan 800 miljoner människor på våra hemorter och runtom i världen som går till sängs hungriga varje kväll. Gör en insats genom att anordna ett projekt som påverkar hungersnöd och fattigdom på hemorten och hjälp oss nå vårt jubileumsmål att hjälpa 100 miljoner människor. Besök sidan för Globala hjälpveckan för mer information och börja planera ert projekt i dag!

Rädda syn! Marknadsföra hornhinnedonation

Lions ögonbanksvecka (6 - 12 december) är ett idealiskt tillfälle för lionmedlemmar att marknadsföra betydelsen av hornhinnedonation för att rädda syn. Ökad kännedom leder till fler vävnadsdonationer, vilket hjälper ögonbankerna att ge synens gåva till ännu fler män, kvinnor och barn varje år. Kontakta en ögonbank i din närhet och undersök om det finns möjlighet att hjälpa till. För mer information, besök sidan för Lions ögonbanksvecka.

Lionmedlemmar klär sig i blått för Världsdiabetesdagen

Världsdiabetesdagen firas den 14 november – en chans att visa er klubbs stöd i kampen mot diabetes. Samla klubben, familj och vänner och klä er i blått och bilda en cirkel av människor – den internationella symbolen för diabetes. Anordna gärna en diabetesundersökning, ett Framtidspromenaden diabetesevenemang eller ett projekt i blått på närmaste diabetesläger eller skola. Eller sätt blå belysning på ett lokalt monument. För andra idéer, se 25 projektidéer för diabetesinformation och hjälpinsatser. Ge utbildning på hemorten och de resurser som behövs för ett friskare liv. Vad ni än gör, kom ihåg att rapportera er insats via MyLCI och skicka med foton.

Stöd USA:s Volunteer Organization Protection Act från 2015

LCI har med stolthet tagit initiativet till denna viktiga åtgärd för att skydda våra klubbar, stärka frivillighetsandan och förbättra ekonomin för lokala ideella organisationer i USA. Den här motionen ersätter Volunteer Protection Act från 1997 och ger ansvarsfrihet för frivilliggrupper och organisationer som hjälper behövande. Besök LCI:s propagandasida för mer information, bland annat en ny video där Tim Shriver från Special Olympics uttrycker sitt stöd för motionen på 2015 års internationella kongress.

Video: Lionmedlemmar ger samhällen tillgång till rent vatten

I den här videon från Lions Quarterly-arkivet agerar lionmedlemmar mot den globala vattenkrisen. Med hjälp från Lions och medel från Lions Clubs International Foundation kan barn utan risk tvätta händerna och ansiktet, kvinnor kan använda mindre tid på att resa för att hämta rent vatten och mer tid i skolan och familjer kan odla grönsaker och sälja dem på marknader. Tillgång till rent vatten förbättrar hälsan, utvecklar ekonomiska möjligheter och förändrar liv. Titta nu, dela den på sociala media och donera gärna till LCIF under den här gåvosäsongen till stöd för sådana här projekt.

Lions Quarterly

Lions Quarterly Picture
Titta på LQ och se hur lionmedlemmar i Belgien gjort det till sin uppgift i mer än 50 år att hjälpa mentalt handikappade.

HÖJDPUNKTER

Lions blogg

Håll dig uppdaterad om Lions program och historier från hela världen.

Digitaltidningen LION

Tidningen LION (huvudkontorets utgåva) finns online med ytterligare material, videor och länkar.

TÄVLINGAR

Leos videotävling

Hjälp ungdomar att delta i Leos videotävling via hashtaggen #RaiseYourVoice.

Internationell uppsatstävling

Uppmuntra synskadade barn att sprida sina tankar om fred.

EVENEMANG

Lindra hungersnöd

Delta i den här Hundraårsjubileets hjälputmaning i december/januari.

Evenemangskalender

Ta del av kommande Lions-evenemang som klubben kan delta i lokalt.

Kontakta oss online

YouTubeTwitterLions Clubs Instagram PhotosFacebookLinkedInFlickr

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting