Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Ungdomsläger- och ungdomsutbytesprogram

Ungdomsläger- och ungdomsutbytesprogram

Skapa globala medborgare i andra kulturer och runtom i världen

YCE logo

Programmet för ungdomsläger och ungdomsutbyte (YCE) uppväcker idealet om globalt medborgarskap. Varje år ger det här programmet tusentals ungdomar möjlighet att uppleva livet i andra kulturer och få en bredare förståelse av världen genom att resa utomlands. Till skillnad mot vissa ungdomsutbytesprogram omfattar YCE inte akademiska studier eller anställning. Istället uppmuntras deltagarna att använda denna möjlighet att resa till att representera sina hemländer och sprida sin egen kultur och samtidigt lära sig mer om och ta till sig en ny, och bana väg för att bli unga ambassadörer för fred och internationell förståelse.  

YCE består av olika Lions ungdomsutbyten och/eller Lions ungdomsläger anordnade av lionklubbar runtom i världen. 

  • Ett Lions ungdomsutbyte, eller “boende i värdfamilj” kan anordnas oberoende av ett Lions ungdomsläger i hundratals länder där det finns lionklubbar, och de varar normalt i fyra till sex veckor.
  • Lions ungdomsläger varar i en till två veckor och då ingår vanligtvis boende i värdfamilj före och/eller efter lägret.

I aktiviteterna för både utbyten och läger kan ingå besök till platser som är intressanta för sin kultur eller natur, sportevenemang, landspresentationer av deltagarna, handledda diskussioner och även engagemang i lokala serviceprojekt tillsammans med lionmedlemmar.

Framgången för Lions YCE-program är ett resultat av effektiv kommunikation mellan alla lionmedlemmar engagerade i programimplementering, antingen genom att skicka ungdomar utomlands, ta emot och vara värd för ungdomar, eller både och!  Följande är lionmedlemmar som anordnar YCE-program:

  • En sponsrande lionklubb krävs för varje ungdom som deltar i YCE. Sponsrande klubb har ett nära samarbete med sin regionala YCE-ordförande för att koordinera ansökningsprocessen för intresserade ungdomar, såsom urval av sökande, tillämpning av försäkringskravet och procedurer för pass, visum, vaccinering osv.  De ansvarar för alla researrangemang till och från ungdomens hemland till lägret eller boendet hos värdfamiljen. De anordnar också en programinformation för de unga deltagarna som ska åka utomlands och deras familjer.
  • En värdklubb tar emot de unga deltagarna till sitt land.  Värdklubbarna har ett nära samarbete med sin regionala YCE-ordförande, lokala organisatörer av Lions ungdomsläger och värdfamiljer för att samordna placering av accepterade YCE-deltagare.  Många av medlemmarna i den här klubben kommer att tjäna som värdfamiljer för ungdomar.  Värdklubben har ytterst ansvar för unga deltagare när de är utomlands och håller med husrum och mat.

YCE-ordförande är lionklubbsmedlemmar som har utsetts att leda de olika regionala YCE-programmen runtom i världen och arbetar hängivet för att göra programmet lyckosamt.  Sponsrande klubbar och värdklubbar samordnar utsändning och mottagande av YCE-deltagare genom sina respektive YCE-ordförande.  Kontaktinformation för dessa personer finns listad i YCE-katalogen.

För information om aktuella läger och utbytesmöjligheter, besök katalogen Ungdomsläger- och utbyteskatalogen online.

För information om att bli värdfamilj, läs informationen på webbplatsen Värdfamilj.

För information om att bli deltagare, läs informationen på webbplatsen YCE-deltagare.

Medlemsresurser

För att komma till medlemsresurser, besök avsnittet Ungdomsläger- och ungdomsutbytesprogram på vårt Medlemscenter.

Hoppa till toppen