Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Synvårdspartnerskap

Synvårdspartnerskap

Hjälp för personer med nedsatt syn
 

För att tillhandahålla högsta möjliga servicenivå för personer med nedsatt syn samarbetar Lions Clubs International med följande synrelaterade organisationer:

 • AMD (Age-Related Macular Degeneration) Alliance International: AMD Alliance International strävar efter att ge kunskap, hjälp och hopp till enskilda och familjer runtom i världen som drabbats av DGF.
 • American Foundation for the Blind, Inc.: American Foundation for Blind har under nästan ett sekel ägnat sig åt att säkerställa att personer med kraftigt nedsatt syn har tillgång till information, teknik, utbildning och legala resurser som de behöver för ett oberoende och produktivt liv. AFB har varit och fortsätter att vara en motor för framsteg och möjligheter för alla som är drabbade av blindhet eller nedsatt syn.
 • American Optometric Association (AOA): AOA är den erkända ledaren och en erkänd auktoritet för synhälsa och synvård i världen.
 • Assistance Dogs International: Assistance Dogs International (ADI) är en koalition av ideella ledarhundsorganisationer. ADI:s mål är att förbättra träning, utplacering och användning av ledarhundar, utbildning av personal och frivilliga, samt utbildning av allmänheten om ledarhundar, och man gör propaganda för legala rättigheter för handikappade som har ledarhundar.
 • Canadian Association of Optometrists (CAO): CAO:s mål är att utveckla kvaliteten, tillgängligheten och möjligheten till synrelaterad hälsovård, främja sina medlemmars oberoende och etiska beslutsfattande och assistera ögonläkare så att de utövar som patientvård med högsta möjliga standard.
 • International Guide Dog Federation: The International Guide Dog Federation (IGDF) grundades år 1989. IGDF verkar för delad kunskap, erfarenhet, bästa möjliga kvalitetsstandarder, metoder och hjälp till nya eller befintliga skolor som vill förbättra kvaliteten i sina verksamheter. Allt detta fokuserar på att förbättra säker och oberoende rörlighet för personer med nedsatt syn i hela världen.
   
 • National Federation of the Blind: National Federation of the Blind (NFB) är den äldsta, största och mest inflytelserika nationella medlemsorganisationen för blinda i USA. NFB grundades år 1940 och propagerar för medborgerliga rättigheter och jämställdhet för blinda amerikaner, samt utvecklar innovativ utbildning, teknik- och utbildningsprogram för att ge blinda och dem som håller på att förlora synen de verktyg de behöver för att bli oberoende och framgångsrika.
 • National Eye Institute: NEI etablerades den 16 augusti 1968 och var den första myndighetsorganisation som enbart ägnade sig åt forskning om människans ögonsjukdomar och synproblem. Ett av  NEI:s program är National Eye Health Education Program (NEHEP). Genom NEHEP genomför National Eye Institute storskaliga allmänna och yrkesinriktade utbildningsprogram tillsammans med nationella organisationer.
 • The Hadley School for the Blind: Hadley School for the Blind erbjuder kurser gratis för personer som har kraftigt nedsatt syn eller är blinda samt deras familjer. Hadley har prisvärd undervisning för synvårdsorganisationer som vill delta i kurserna. I dag är Hadley den största anordnaren av distansutbildning för personer i hela världen som har kraftigt nedsatt syn eller är blinda, och man har mer än 10 000 elever varje år i alla 50 delstaterna i USA och i 100 länder. Hadley är också den största globala utbildaren inom punktskrift.

Länkar med ytterligare information:

Hoppa till toppen