Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Synvårdsprogram

Synvårdsprogram

Förhindra blindhet, rädda synen på miljoner människor runtom i världen

Sedan Lions Clubs International grundades år 1917 har våra medlemmar arbetat med projekt som utformats för att förhindra blindhet, återställa synen och förbättra synhälsan och synvården för hundratals miljoner människor i världen. Syn är verkligen ett av Lions främsta syften. Genom yrkesutbildning, utveckling av sjukvårdssystem och bred utdelning av läkemedel har Lions fått globalt erkännande för sitt arbete att förbättra syn och förhindra blindhet. Medlemmar runtom i världen är också aktiva med att:

  • Stödja Lions ögonbanker som tillhandahåller ögonvävnad för synräddande operationer.
  • Genomföra synundersökningar på hundratusentals människor varje år.
  • Förhindra blindhet genom att tillhandahålla behandling till dem som riskerar att förlora synen.

Rekreationsläger

Lions är stolt över att stödja rekreationsläger som är anpassade att uppfylla blinda och gravt synskadade barns och vuxnas behov. Med hjälp av experter – läkare, lokala och centrala myndigheter samt lokala stiftelser – har Lions anordnat rekreationsläger för att ge dessa personer den unika upplevelsen av att vara på läger. 

Synundersökningar

En synundersökning görs för att upptäcka möjliga synproblem.  Lions samarbetar med synvårdspersonal för att genomföra gemensamma undersökningar.

Lions Recycle for Sight

I nästan varje hem kan man hitta ett par glasögon som inte längre används. Just detta par kan förändra någon annans liv.

Det var därför Lions startade programmet Recycle for Sight. Alla kan hjälpa till.

Under året samlar lionmedlemmar, leomedlemmar och andra frivilliga in begagnade glasögon och skickar dem till regionala Lions centra för glasögonåtervinning (LERC). Frivilliga på LERC rengör, sorterar efter receptstyrka och paketerar glasögonen. Återvunna glasögon delas ut till behövande som har låga eller måttliga inkomster där de gör störst nytta.

Donera glasögon – så här kan du hjälpa till

Om du har begagnade glasögon som du inte längre behöver kan du donera dem nu. Lions tar emot glasögon och läsglasögon på recept, solglasögon och bågar av plast och metall. Barnglasögon är särskilt välkomna. Så här kan du bidra.

Lions Clubs International Foundation - Synvårdsprogram

Utöver alla program som nämns ovan stödjer Lions Clubs International Foundation många storskaliga partnerinitiativ, forskningsmöjligheter och anslagsprogram som hjälper Lions med synräddande insatser.

Hoppa till toppen