Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Återvinning av glasögon

Återvinning av glasögon

Förändrar liv, ett par i taget

I nästan varje hem kan man hitta ett par glasögon som inte längre används. Just detta par kan förändra någon annans liv.

Lions Recycle for Sight

Det var därför vi startade programmet Lions Recycle for Sight. Alla kan hjälpa till.

Under året samlar lionmedlemmar, leomedlemmar och andra frivilliga in begagnade glasögon och skickar dem till regionala Lions centra för glasögonåtervinning (LERC). Frivilliga på LERC rengör, sorterar efter receptstyrka och paketerar glasögonen. Glasögonen delas ut till behövande som har låga eller måttliga inkomster där de gör störst nytta.

Donera glasögon – så här kan du hjälpa till

Donera glasögon och förändra en persons liv. Tänk om du kunde hjälpa ett barn att läsa. En vuxen att lyckas på arbetet. En äldre att klara sig själv. Och ge ett samhälle fler möjligheter att växa och blomstra.

Varenda dag gör våra program för återvinning av glasögon just detta och mycket mer. Så här kan du donera glasögon och hjälpa till.

Lämna dina glasögon i Lions insamlingslåda.

Du kan lämna dina användbara glasögon i Lionssponsrade insamlingslådor på hemorten. För information om platser på din hemort, kontakta en lokal lionklubb.

Donera glasögon per post

Du kan också slå in dina användbara glasögon och posta dem till en av två platser:

Beställa glasögon för resor

Vid beställning av stora kvantiteter återvunna glasögon för läkarresor, kontakta ett LERC. Er organisation ansvarar för att:

  • Försäkra LERC att glasögonen delas ut gratis till behövande,
  • Tillhandahålla transportinstruktioner,
  • Betala kostnaderna för att skicka glasögonen,
  • Ordna förtullning,
  • Rapportera resans resultat inom två veckor efter avslutat projekt (antal personer som fått hjälp och antal personer som fått glasögon).
Hoppa till toppen