Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio family-friends

Starta en ny klubb

print

Stärka samhället på nya sätt

Du delar en passion. Du har idéer om hur du kan förbättra den värld du lever i. Och du känner folk som vill hjälpa till som frivilliga. Men det finns ingen lionklubb i närheten. Oroa dig inte. Det är precis så många av våra klubbar startar.

Möjligheter för grupper av frivilliga

Lions erbjuder ett flertal möjligheter för grupper av frivilliga som er grupp kan delta i  – eller ni kan starta en ny klubb och utveckla program som intresserar er. Lokala klubbar är vår tradition, men de passar inte för alla medlemmar. Det är därför vi erbjuder flera klubbformer att välja bland:

  • Traditionella lionklubbar är idealiska för att sammanföra en grupp samhällsintresserade personer som på något sätt kan uppfylla behov på sina hemorter – och de kan bildas varsomhelst.
  • Lionklubbar vid högskolor är utformade för studenter på högskolor och universitet, administratörer, lärare, tidigare studenter och andra samhällsintresserade personer. Frivilliga utför hjälpinsatser inom högskolan samtidigt som de utvecklar värdefulla ledar- och affärsfärdigheter.
  • Klubbfilialer gör det möjligt för mindre grupper av människor att bilda en lionklubb och snabbare börja genomföra hjälpinsatser på sina hemorter. Medlemmarna ingår i en befintlig moderklubb men väljer sina egna frivilligprojekt och -aktiviteter.

Man kan även starta en ny lionklubb baserad på intressen eller andra förhållanden:

  • Ni kanske har en hobby ni tycker om, samhällsprojekt ni vill arbeta med, eller vill utföra frivilligarbete i en grupp tillsammans med kollegor på arbetet. I så fall kan en Specialintresseklubb vara rätt för er.
  • Kanske vill du bilda en klubb som kan innehålla medlemmar från ett stort geografiskt område eller som på ett enkelt sätt håller möten via internet. I så fall kan en Lions cyberklubb hjälpa er driva en klubb via Internet.
  • Ni kanske föredrar att arbeta med frivilligprojekt som tjänar personer med mentala handikapp. I så fall passar en Lions mästarklubb till stöd för Paralympics utmärkt för er.

Oavsett vad som gäller vill vi hjälpa er starta en lionklubb som fungerar bäst för er och er hemort.

Beställa en sats för ny klubb

För att komma igång, beställ en extensionssats för nya klubbar. Eller ladda ner artiklarna nedan:

LIONS IN ACTION

Picture of Åk skidor för synvård
Ge de blinda chansen att åka skidor   » »

JAG ÄR LIONMEDLEM DÄRFÖR ATT...

”Vi har allt från läkare till skollärare och byggnadsarbetare. Det är ett brett urval av människor som hjälper vår klubb att växa och göra många olika saker.”
Jennifer Mahnic, USA
Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting