Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Den internationella presidentens månadsbrev


print

Kongress: Din bästa vecka någonsin som medlem i Lions

Dr. Jitsuhiro Yamada

Vi japaner använder ett speciellt ord för vår gästfrihetskultur ‒ omotenashi. Du upplever omotenashi när du handlar, äter på restaurang eller kort och gott på alla offentliga platser. Vid hissarna på ett varuhus välkomnas du av en värd i välskräddad uniform med en bugning och en artig hälsning. Efter att ha tryckt på hissknappen leder han eller hon dig till den ankommande hissen med armen i en perfekt nittiogradig vinkel. Det hela är mycket välkoreograferat och välkomnande. När du äter på en trevlig restaurang kan personalen i slutet av måltiden ställa sig på rad och buga för att därefter eskortera dig ut ur restaurangen. Denna artighet härrör från omoiyari, en subtil känslighet mot andra människor.

Du har möjlighet att uppleva den här underbara gästfria kulturen om du deltar i den 99:e internationella kongressen i Fukuoka den 24 - 28 juni. Som medlem i Lions får du emellertid ett ännu varmare välkomnande än den genomsnittliga turisten. Har du upplevt den känsla av kamratskap och stolthet som uppstår när du deltar i ett lionmöte eller genomför ett serviceprojekt tillsammans med andra medlemmar i Lions? Den känslan multipliceras exponentiellt vid Lions internationella kongress. Att vara tillsammans med Lions medlemmar från hela världen är otroligt upplyftande och bekräftande.

Du kan vara en bra medlem och ta del av Lions gemenskap utan att närvara vid en internationell kongress. Om du deltar i den årliga kongressen kommer du emellertid att få en ny, djupgående förståelse för Lions betydande omfattning.

En internationell kongress erbjuder möjligheten att umgås med likasinnade personer från hela världen. Du kan marschera i vår stora parad, lyssna på inspirerande talare, höra de senaste nyheterna om Lions, ta del av underhållning i världsklass, hjälpa till att besluta om vår organisations framtid, samt lära dig beprövade strategier för framgångsrika projekt-, PR- och medlemskampanjer. Det är fem dagar av oöverträffad glädje, gemenskap och givande lärande.

Lions i Japan förbereder sig febrilt för en högst minnesvärd kongress. Japan är en plats där Lions-andan är särskilt stark. Lions här i Japan är bland de första att reagera på katastrofer runtom i världen, och deras serviceprojekt i Japan är påfallande effektiva och kreativa. Du kan satsa din sista yen på att japanska Lions omotenashi och omoiyari kommer att ge dig en av ditt livs bästa upplevelser.

Dr Jitsuhiro Yamada
Ordförande i Lions Clubs International

LIONS IN ACTION

Picture of Modeshow med återvunnet skräp
Skapar en modetrend av skräp   » »

Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting