Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Melvin Jones biografi


print

Melvin Jones – biografi

Läs Melvin Jones biografi för att få veta mer om grundaren av Lions Clubs International.

Melvin Jones föddes den 13 januari 1879 i Fort Thomas, Arizona, USA, son till en kapten i amerikanska armén som ledde en trupp spejare. Familjen flyttade österut när hans far blev förflyttad. När han blev vuxen flyttade Melvin Jones till Chicago, Illinois, USA, där han arbetade för ett försäkringsbolag och år 1913 startade han ett eget bolag.

Han blev snart medlem av Business Circle, en lunchgrupp för affärsmän, där han snabbt blev vald till sekreterare. Den här gruppen var vid den tiden en av många som helt ägnade sig åt att främja sina medlemmars ekonomiska intressen. På grund av deras begränsade intressesfär var de dock dömda att försvinna. Melvin Jones, då en 38-årig företagsledare i Chicago, hade andra planer.

"Tänk om dessa män", frågade han sig, "som är framgångsrika tack vare deras drivkraft, intelligens och ambitioner, skulle använda sina talanger till att arbeta för att förbättra det samhälle de lever i?" Så på hans inbjudan träffades delegater från herrklubbarna i Chicago för att lägga grunden för en sådan organisation, och den 7 juni 1917 föddes Lions Clubs International.

Melvin Jones lämnade så småningom sitt försäkringsbolag för att på heltid ägna sig åt Lions vid det internationella huvudkontoret i Chicago. Det var under hans dynamiska ledarskap som lionklubbarna förtjänade den prestige som behövs för att locka till sig samhällstillvända medlemmar.

Organisationens grundare blev även erkänd som en ledare utanför organisationen. En av hans största hedersbetygelser kom 1945 när han representerade Lions Clubs International som konsult i San Francisco, Kalifornien, USA, vid grundandet av FN.

Melvin Jones, mannen vars personliga motto "Du kommer aldrig särskilt långt förrän du börjar göra något för andra" blev en ledstjärna för socialt ansvarskännande personer, dog den 1 juni 1961 vid 82 års ålder.

LIONS IN ACTION

Picture of Svenskt sommarläger
Chans till en rolig sommar för föräldralösa barn   » »

JAG ÄR LIONMEDLEM DÄRFÖR ATT...

”Vårt huvudsakliga mål som lionmedlemmar är att engagera barnen i samhället genom fredsaffischtävlingen. Deras bidrag är viktiga.”
Kerry Fletcher, USA

Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting