Visit LCIF's new websiteLions Clubs International
Lions Worldwide Week of Service
Lions Clubs Online Radio
HemHem  >  Om Lions  >  Uppgift och historik  >  Uppgift och historik

Uppgift och historik

Lions Clubs Internationals mål och historik

År 1917 sa Melvin Jones, en 38-årig företagsledare i Chicago, till medlemmarna i hans företagarförening att de borde intressera sig för annat än affärsfrågor och satsa på att förbättra samhället och världen. Jones egen förening, Business Circle of Chicago, gick med på det.

Liknande föreningar runt om i USA kontaktades och ett organisationsmöte hölls den 7 juni 1917 i Chicago, Illinois, USA. Den nya organisationen tog sitt namn från en av de inbjudna föreningarna, Association of Lions Clubs, och en nationell kongress hölls i Dallas, Texas, i oktober samma år. Stadgar, arbetsordning, mål och etiska regler fastställdes.

Inom loppet av tre år blev Lions en internationell organisation. Sedan dess har vi fått ett gott betyg om oss för både integritet och öppenhet. Vi är en välskött organisation med en klar vision, ett tydligt mål och en lång – och stolt – historia.

LIONS IN ACTION

Picture of Matteos dröm
Matteos dröm Matteos dröm
Ge alla barn, oavsett förmågor, en lekplats   » »

JAG ÄR LIONMEDLEM DÄRFÖR ATT...

”Bara för den glädje jag känner i hjärtat och för de tjänster vi gör för dem som är mindre lyckligt lottade är jag verkligen stolt över att vara med i Lions.”
David Mutayisa, Uganda

Hur kan jag...

© Lions Clubs International       300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting