Small Font Medium Font Large Font
Lions Clubs International Lions Clubs Online Radio We Serve

Snabbfakta


print

Lions Clubs International är världens största serviceorganisation. Vi har 1,36 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar runtom i världen.

Lions finns överallt. Vi är män och kvinnor som arbetar i samhällsprojekt i mer än 208 länder och geografiska områden.

Lions har en dynamisk historia. Lions grundades år 1917, och vi är mest kända för att bekämpa blindhet – det är en del av vår historia och även vårt arbete i dag. Men vi gör även frivilliginsatser för många olika typer av samhällsprojekt – till exempel värnar om miljön, ger mat till hemlösa och hjälper äldre och handikappade.

Lokala samhällsprojekt

Lionmedlemmarna är aktiva: Vårt motto är "Vi tjäna". Lions är en del av ett globalt nätverk och vi gör vad som krävs för att hjälpa våra lokala samhällen.

Lions ger synen tillbaka. Genom att utföra synundersökningar, donera utrustning till sjukhus och kliniker, distribuera medicin och sprida information om ögonsjukdomar arbetar Lions för sitt mål att ge syn till alla. Vi har utökat vårt engagemang för att bevara synen genom otaliga lokala samhällsprojekt och genom vårt internationella SightFirst-program, som arbetar för att utrota blindhet.

Lions tjänar ungdomen. Våra samhällsprojekt ger ofta stöd till lokala barn och skolor genom stipendier, rekreation och mentorskap. Internationellt erbjuder vi många program, såsom fredsaffischtävlingen, ungdomsläger och ungdomsutbyte samt Lions Quest. Och vårt leoprogram ger personlig utveckling genom möjligheter för unga frivilliga. Det finns cirka 144 000 leomedlemmar och 5 700 leoklubbar i mer än 140 länder runtom i världen.

Lions delar ut anslag. Sedan 1968 har Lions Clubs International Foundation (LCIF) delat ut mer än USD 700 miljoner i anslag som stöd till Lions humanitära samhällsprojekt runtom i världen. Tillsammans hjälper vår stiftelse och Lions samhällen efter naturkatastrofer genom att tillgodose omedelbara behov såsom mat, vatten, kläder och mediciner – samt hjälpa till med långsiktigt återuppbyggnadsarbete.

LIONS IN ACTION

Picture of Firar Jordens dag
Förbättrar samhället och miljön   » »

Rotating pictures of Lions.

© Lions Clubs International
300 W. 22nd Street, Oak Brook, IL 60523-8842

Custom web development, hosting and implementation provided by Alkon Consulting